NEA

Porsche, ξεκινούν οι δοκιμές των πρωτοτύπων 918 Spyder

918-spyder_c

Η εξέλιξη του σούπερ σπορ αυτοκινήτου της Porsche περνάει στην επόμενη φάση…

Η Porsche 918 Spyder κυκλοφορεί στους δρόμους: Η Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG προχωράει ένα ακόμα βήμα τις δοκιμές του σούπερ σπορ αυτοκινήτου του μέλλοντος ολοκληρώνοντας τα αρχικά πρωτότυπα. Η παραγωγή της 918 Spyder θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 όπως έχει προγραμματιστεί ενώ πριν το τέλος του 2013 οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα οχήματά. “Με την 918 Spyder επαναπροσδιορίσουμε τη διασκεδαστική οδήγηση, την αποδοτικότητα και τις επιδόσεις”, δήλωσε ο Wolfgang Hatz, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Porsche AG.

918-spyder_bΤα πρωτότυπα, με το καμουφλάζ τους που παραπέμπει στα ιστορικά αγωνιστικά μοντέλα Porsche 917 του παρελθόντος, αναδεικνύουν τις τελευταίες πινελιές που προστίθονται στην 918 Spyder. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η συνεργασία ανάμεσα στα ιδιαίτερα εξελιγμένα επιμέρους εξαρτήματα κίνησης. Ο συνδυασμός του κινητήρα εσωτερικής καύσης και των δύο ανεξάρτητων ηλεκτροκινητήρων – ένας στον μπροστινό άξονα και ένας στον άξονα μετάδοσης που ενεργεί στους πίσω τροχούς – θέτει νέες απαιτήσεις στην ανάπτυξη των στρατηγικών λειτουργίας.

“Αποτελούν, συνεπώς, ένα κρίσιμο τμήμα αυτού του οχήματος, στο οποίο έχουμε επενδύσει όλη μας την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες καινοτομίας που έχουμε”, συμπλήρωσε ο Wolfgang Hatz. Αυτές οι στρατηγικές λειτουργίας και η εξέλιξη του λογισμικού που τις συνοδεύει αποτελούν ένα από τα βασικά δυνατά σημεία της Porsche. Τόσο οι πρώτες, όσο και το δεύτερο, επηρεάζουν καθοριστικά τη διασκέδαση της οδήγησης που θα προσφέρει η 918 Spyder και καθιστούν δυνατό ένα συνδυασμό ελάχιστης κατανάλωσης καυσίμου και μέγιστων επιδόσεων. Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών οδήγησης ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές προσδοκίες που έχουν τεθεί για την 918 Spyder.

918-spyder_aΑυτό το σούπερ σπορ αυτοκίνητο διαθέτει υβριδική τεχνολογία με σύνδεση στο ρεύμα, συνδυάζοντας έναν υψηλών επιδόσεων κινητήρα εσωτερικής καύσης με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρες, για εκπληκτικές επιδόσεις: από τη μία μεριά, δυναμικά χαρακτηριστικά μιας αγωνιστικής μηχανής με απόδοση άνω των 770 ίππων και, από την άλλη, κατανάλωση καυσίμου στην περιοχή των τριών λίτρων ανά 100 χλμ. Επιπλέον, η Porsche καινοτομεί περαιτέρω, έχοντας να επιδείξει εντυπωσιακές λύσεις, όπως το ενισχυμένο με ανθρακονήματα πλαστικό μονοκόκ πλαίσιο με φορέα, πλήρως προσαρμοζόμενες αεροδυναμικές λειτουργίες, προσαρμοζόμενη διεύθυνση πίσω άξονα και σύστημα εξάτμισης με απολήξεις που “κοιτούν” προς τα πάνω. Έτσι, η 918 Spyder αποτελεί μια πρώτη «γεύση» για όσα μπορούν να επιτευχθούν στο μέλλον με τις Έξυπνες Επιδόσεις Porsche (Porsche Intelligent Performance).

Τεχνικά χαρακτηριστικά της Porsche 918 Spyder*

Αμάξωμα: Διθέσιο Spyder, πλαστικό μονοκόκ πλαίσιο ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και συνδεδεμένο με φορέα CFRP, οροφή Targa δύο τμημάτων, σταθερό σύστημα προστασίας από ανατροπή.

Σύστημα κίνησης: Παράλληλο πλήρες υβριδικό σύστημα, κινητήρας V8 4,6 λίτρων στο κέντρο με σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ, υβριδική μονάδα με ηλεκτροκινητήρα και αποζεύκτη, ηλεκτροκινητήρας με αποζεύκτη και σαζμάν στον μπροστινό άξονα, ανάκτηση ενέργειας ηλεκτρικού συστήματος, τέσσερα κυκλώματα ψύξης για τους κινητήρες, το σύστημα μετάδοσης και την μπαταρία, διαχείριση θερμότητας.

Ισχύς κινητήρα: > 570 hp (κινητήρας V8)

~ 90 kW (υβριδική μονάδα στον πίσω άξονα)

~ 80 kW (ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό άξονα)

> 770 hp (συνολικά)

Ανάρτηση: Μπροστινός άξονας με διπλά ψαλίδια, προαιρετική ηλεκτροπνευματική ανάρτηση στον μπροστινό άξονα, ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, πίσω άξονας με πολλαπλούς συνδέσμους και προσαρμοζόμενο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης για ανεξάρτητη διεύθυνση των πίσω τροχών.

Σύστημα φρένων: Υψηλής απόδοσης υβριδικό σύστημα φρένων με προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας, κεραμικούς δίσκους (PCCB).

Παροχή ενέργειας: Μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 6,8 kW, μέγιστης ισχύος 202 kW και σύστημα φόρτισης με δυνατότητα σύνδεσης σε παροχή ρεύματος.

Επιδόσεις: Τελική ταχύτητα      > 325 χλμ./ώρα
Με αποκλειστικά ηλεκτρ. λειτουργία     > 150 χλμ./ώρα

Επιτάχυνση: 0 – 100 χλμ./ώρα     < 3,0 δευτ.

Κατανάλωση

(NEDC): Συνολική        ~ 3,0 λ/100 χλμ.

Εκπομπές CΟ2:  Συνολικές ~ 70 γρ./χλμ.

Αυτονομία: Με αποκλειστικά ηλεκτρ. λειτουργία      > 25 km

* Προσωρινά τεχνικά χαρακτηριστικά
Πηγή: Porsche – ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!