NEA

To ηλεκτρικό Mitsubishi i-MiEV Evolution

i-miev-pikes-peak

To ηλεκτρικό Mitsubishi i-MiEV Evolution θα αγωνισθεί στη Διεθνή Ανάβαση Pikes Peak 2012 (Pikes Peak International Hill Climb)…

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC), θα συμμετάσχει με δυο ηλεκτρικά οχήματα (EV) στη σχετική κατηγορία (Electric Class) του θρυλικού Pikes Peak International Hill Climb*1. Η MMC θα επιδιώξει νίκη στην κατηγορία Electric Class με μια ειδικά προετοιμασμένη αγωνιστική έκδοση του iMiEV Evolution, που βασίζεται στο ηλεκτροκίνητο όχημα i *2. Η MMC θα συμμετάσχει επίσης με ένα i παραγωγής.

*1: Θα πραγματοποιηθεί στο Colorado των ΗΠΑ, 3-8 Ιουλίου 2012.

*2: iMiEV σε άλλες χώρες.

  • Συμμετοχή του iMiEV Evolution

Το iMiEV Evolution χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα κίνησης (ηλεκτροκινητήρας, μπαταρία και βασικά εξαρτήματα)  με το i παραγωγής και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με διάφορους εταίρους όπως οι Meidensha Corporation και GS Yuasa Corporation. Το iMiEV Evolution στόχο είχε να αναδείξει τις προηγμένες τεχνολογίες ελέγχου και εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης της MMC, η οποία θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία που απέκτησε κατά την εξέλιξη του iMiEV Evolution στο σχεδιασμό μελλοντικών μοντέλων EV με στόχο την ανώτερη αντοχή και αξιοπιστία.

·  Πλήρως επαγγελματική ομάδα

Αρχηγός αλλά και οδηγός της ομάδας του iMiEV Evolution στο Pikes Peak θα είναι ο Κος Hiroshi Masuoka – ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κατέκτησε συνεχόμενες νίκες γενικής κατάταξης στο Dakar Rally. Το Mitsubishi i θα οδηγήσει η κα. Beccy Gordon, νικήτρια στο πρωτάθλημα Score International Off-Road Racing.

1. Η Ομάδα της Mitsubishi Motors 2012 Pikes Peak Challenge

Αρχηγός Ομάδας Hiroshi Masuoka
Οδηγοί Hiroshi Masuoka Beccy Gordon
Αυτοκίνητα i-MiEV Evolution Mitsubishi i
(i-MiEV σε άλλες χώρες)
Κατηγορίες Electric Class

(1) i-MiEV Evolution

Έχοντας διαμορφωθεί ειδικά για το Pikes Peak, το iMiEV Evolution φέρει το ίδιο σύστημα κίνησης (ηλεκτροκινητήρας, μπαταρία και βασικά εξαρτήματα)  με το iMiEV παραγωγής το οποίο όμως τοποθετείται σε ειδικά σχεδιασμένο αγωνιστικό αμάξωμα από ανθρακονήματα με σωληνωτό πλαίσιο επιδιώκοντας μειωμένο βάρος και βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση. Ένας ηλεκτροκινητήρας για τους εμπρός τροχούς και δύο για τους πίσω προσφέρουν τετρακίνηση που αναβαθμίζει σημαντικά την ελκτική πρόσφυση και την οδική συμπεριφορά.

Μ x Π x Υ (mm) 4341 x 1900 x 1339
Θέσεις 1
Μετάδοση 4-κίνηση
Ηλεκτροκινητήρες Αριθμός 3 (1 εμπρός, 2 πίσω)
Μεγ. ισχύς (kW) 240 (80 kW x 3)
Μπαταρία Ονομ.Χωρητικότητα (kWh) 35
Πλαίσιο Ειδικά σχεδιασμένο σωληνωτό
Αμάξωμα Ανθρακονήματα
Ελαστικά 245/40R18

Για τον αγώνα του Pikes Peak, το Mitsubishi i παραγωγής τροποποιήθηκε με έναν πιο αεροδυναμικό εμπρός προφυλακτήρα και εφοδιάστηκε με roll bars και τον υπόλοιπο εξοπλισμό ασφαλείας. Το Mitsubishi i λανσαρίστηκε στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ (Πολιτείες: California, Washington και Oregon) και στη Hawaii το Νοέμβριο του 2011, ενώ θα κυκλοφορήσει σε όλη τη χώρα μέχρι τον Ιούνιο 2012. Το i επίσης άρχισε να πωλείται στον Καναδά με το όνομα iiEV το Δεκέμβριο του 2011, βάσει κανονικού λανσαρίσματος που απευθύνεται σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες στη Β. Αμερική.

Μ x Π x Υ (mm) 3675 (+280) x 1585 (+110) x 1615 (+5)
Θέσεις 4
Μετάδοση Πίσω κίνηση
Ηλεκτροκινητήρες Αριθμός 1
Μεγ. ισχύς (kW) 49 (+2) / 3,000 – 6,000
Μπαταρία Ονομ.Χωρητικότητα (kWh) 16
Ελαστικά Ε: 145/65/R15
Π: 175/60 (+5)/R15
Πηγή: Mitsubishi – Ιάσων ΑΕΒΕ

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!