ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Jiaozhou Bay Bridge, η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο!

world-records-the-longest-sea-bridge-in-the-world-4

Πόσο μπορεί να είναι το μήκος της μακρύτερης θαλάσσιας γέφυρας στον κόσμο;

  • china_jiaozhou_bay_bridge_14_mapΧρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2011 η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο με μήκος 42,5 km που βρίσκεται στην βορειοανατολική Κίνα. Κατασκευάστηκε για να αποσυμφορήσει την ευρύτερη περιοχή και να συνδέσει το βόρειο λιμάνι της πόλης Qingdao με την βιομηχανική ζώνη Huangdao. Για να την διανύσει ένα όχημα χρειάζεται περίπου μισή ώρα και καθημερινά την διασχίζουν περίπου 30.000 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness και η δεύτερη μακρύτερη γέφυρα είναι κινέζικη (Hangzhou Bay Cross-sea Bridge) με μήκος 36 km.
  • Εκτός από το μήκος το εντυπωσιακό είναι πως χρειάστηκαν μόλις 4 χρόνια για την κατασκευή της όπου απασχολήθηκαν περισσότεροι από 10.000 εργάτες. Η γέφυρα αντέχει σε σεισμούς 8 ρίχτερ, σε ιλιγγιώδεις τυφώνες… ακόμη και σε πρόσκρουση με τάνκερ βάρους 300.000 tn. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 450.000 tn σιδήρου και 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπετόν, στοιχεία που ισοδυναμούν με την ανέγερση 65 πύργων του Άιφελ. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως σε μικρή απόσταση από την γέφυρα υπάρχει υποθαλάσσιο τούνελ μήκους 9,47 km (Qing-Huang Tunnel) σε βάθος 81 μέτρων και κόστισε περίπου 1,1 δισ. δολάρια.

SMS===> Απίθανα και όμως αληθινά!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!