NEA

Opel, τηλεμετρία για το νέο Astra OPC!

opel-astra-opc-telemetry-2

Οι χρήστες smartphoneς της Apple μπορούν τώρα να κατεβάσουν την εφαρμογή OPC PowerApp από το AppStore, για να αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα του CAN bus. Η καινοτόμος εφαρμογή κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στο Astra OPC των 206 kW/280 hp – τη σπορ αιχμή του δόρατος του συμπαγούς μοντέλου της Opel.

opel-astra-opc-telemetry-1Η Opel μοιράζεται το πάθος της για την τεχνολογία με τους πελάτες της και γίνεται η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που τους παρέχει πρόσβαση σε προεπιλεγμένα δεδομένα του CAN bus (Controller Area Network) φέρνοντάς τα απευθείας στο iPhone τους για προβολή και περαιτέρω ανάλυση. Το CAN bus (Δίαυλος CAN) είναι το κεντρικό σύστημα που δικτυώνει όλους τους εγκεφάλους (ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου) του οχήματος

Το CAN-bus συγκεντρώνει τα δεδομένα από τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου. Μέχρι τώρα, μόνο τα πολύ εξειδικευμένα συνεργεία είχαν πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό. Τώρα, η Opel προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να λαμβάνουν επιλεγμένα δεδομένα επιδόσεων χάρη στην OPC PowerApp. Ένας εντελώς νέο κόσμος ανοίγεται για τους λάτρεις της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας.

Η απόλαυση της OPC PowerApp δεν τελειώνει με το κλείσιμο του κινητήρα. Δεν πρόκειται μόνο για τα εξήντα διαφορετικά δεδομένα – όπως πίεση υπερπλήρωσης κινητήρα, θέση γκαζιού, πλευρική επιτάχυνση ή ροπή κινητήρα – που είναι άμεσα διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο στο iPhone, αφού τα συγκεκριμένα μπορούν επίσης να αποθηκεύονται και για εκ των υστέρων σύγκριση.

Ένα σύστημα χρονομέτρησης γύρου συνδεδεμένο με δεδομένα GPS προσελκύει οδηγούς με σπορ φιλοδοξίες, π.χ. όσους χρησιμοποιούν τη θρυλική πίστα του Nürburgring και θέλουν να αναλύσουν και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην ευθεία Nordschleife. Έτσι, μπορούν να αναλυθούν τα σημεία  πέδησης και οι ταχύτητες σε κάθε τμήμα της πίστας. Επίσης, οι δυνάμεις G μετριούνται σε όλα τα σημεία της στροφής.

  • Η Opel είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που παρέχει πρόσβαση σε προεπιλεγμένα δεδομένα οχήματος
  • Μοναδική OPC Power App κάνει ντεμπούτο στο νέο Astra OPC (206 kW/280 hp)
  • Πολυάριθμες εφαρμογές: από πίεση υπερπλήρωσης κινητήρων μέχρι χρόνους γύρων για οπαδούς OPC και θιασώτες της τεχνολογίας

Για μέγιστη αξιοποίηση των λειτουργιών που προσφέρει η OPC PowerApp, ένα μαύρο κουτί ή Smart Phone Controller τοποθετείται πίσω από τα εσωτερικά πάνελ, κατόπιν παραγγελίας. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει από το εργοστάσιο ή σε κάποιο κατάστημα του δικτύου της Opel. Η μονάδα συνδέεται απευθείας στο δίαυλο CAN του οχήματος και μεταδίδει τα δεδομένα της με συχνότητα 30 Hertz στο iPhone, που αντιστοιχεί σε πραγματικό χρόνο. Μία προαιρετική βάση FlexDock iPhone βελτιώνει την πρόσβαση και την ορατότητα των δεδομένων PowerApp. Κατά συνέπεια, το κινητό λειτουργεί σαν ένα πρόσθετο όργανο στην καμπίνα που καταγράφει όλα τα δεδομένα.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από επτά διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης με το λογότυπο OPC και αποχρώσεις και αξεσουάρ όπως ένα αναλογικό όργανο, επιταχυνσιόμετρο, ψηφιακή οθόνη, ένδειξη υπερστροφής/υποστροφής, διαγράμματα με μπάρες ή γραμμές και ένας χάρτης. Η OPC PowerApp λειτουργεί σε iPhones (ξεκινώντας στην τρίτη γενιά), iPad 2 και iPod Touch και θα διατίθεται για συστήματα android από τις αρχές του 2013. Το νέο Opel Astra OPC (Opel Performance Center) είναι το ισχυρότερο μέλος της οικογένειας του συμπαγούς μοντέλου Opel. Γιόρτασε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα λανσαριστεί στην αγορά φέτος το καλοκαίρι.

Το Astra OPC χρησιμοποιεί ένα δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 206 kW/280 hp και ροπή 400 Nm. Με αυτό το κινητήριο σύνολο, το Astra OPC μπορεί να φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 250 km/h. Είναι η πρώτη φορά που ένα Astra πετυχαίνει τέτοιες ταχύτητες. Το πλαίσιο υψηλών επιδόσεων με προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες και High Performance Struts (HiPerStruts) εγγυάται μία σπορ οδηγική εμπειρία, ενώ τα φρένα brembo λειτουργούν άψογα ακόμα και σε ακραίες συνθήκες.

Πηγή: GM-Opel Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button