NEA

Opel, ντόρτια φέρνει το Astra!

opel-astra_sedan_2013-2

Με το νέο τετράθυρο sedan, το πεντάθυρο hatchback, το Sports Tourer station wagon και το αγωνιστικό GTC coupe, ολοκληρώνεται η γκάμα του best seller Opel Astra.

Η Opel επεκτείνει την επιτυχημένη οικογένεια μοντέλων Astra με ένα νέο σπορ και κομψό sedan που θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά τον Σεπτέμβριο. Διαθέτοντας τις κλασικές αρετές ενός Astra, όπως προηγμένες τεχνολογίες και διεθνώς αναγνωρισμένη ποιότητα, το νέο, αναβαθμισμένο και κομψό notchback είναι μία πιο προσιτή εναλλακτική πρόταση για τους οπαδούς μεσαίων οχημάτων τριών όγκων. Με το νέο τετράθυρο sedan, το πεντάθυρο hatchback, το Sports Tourer station wagon και το αγωνιστικό GTC coupe, ολοκληρώνεται η γκάμα του best seller Opel Astra.

opel-astra_sedan_2013-1Ξεκινώντας οι πωλήσεις του νέου Astra sedan τον Ιούνιο, οι πελάτες μπορούν αρχικά να επιλέξουν από επτά κινητήρες: τέσσερις βενζινοκινητήρες (74 kW/100 hp – 132 kW/180 hp), εκ των οποίων οι τρεις διατίθενται και με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τρεις diesel (70 kW/95 hp – 96 kW/130 hp). Τα δύο αποδοτικά Astra notchback 1.7 CDTI ecoFLEX με σύστημα Start/Stop και τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης συνδυάζουν ισχυρές επιδόσεις 81 kW/110 hp ή 96 kW/130 hp με κατανάλωση diesel, μόλις 3,7l/100 km που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 99g/km. Επιπλέον αυτών, στις αρχές της επόμενης χρονιάς αναμένεται η νέα γενιά του πολύ οικονομικού, ισχυρού και ‘πολιτισμένου’ τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα SIDI ECOTEC της Opel με κυβισμό 1.6L, υπερσυμπίεση και άμεσο ψεκασμό.

Το νέο Astra notchback sedan (Μήκος/Πλάτος/Ύψος: 4.658/1.814/1.476 mm) έχει μεταξόνιο 2.685 mm και άφθονους χώρους στο εσωτερικό. Ο ανεξάρτητος χώρος αποσκευών προσφέρει 460L – 90L επιπλέον του πεντάθυρου μοντέλου. Με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων 60:40, η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τα 1010L.

«Υιοθετώντας μία σπορ, κομψή σχεδίαση, το νέο Astra sedan δίνει νέα πνοή στην κατηγορία των τετράθυρων συμπαγών μοντέλων. Όπως όλα τα Astra, έχει εξελιχθεί στο Rüsselsheim και προσφέρει τεχνολογίες αιχμής σε συνδυασμό με αναγνωρισμένη ποιότητα» σχολιάζει ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke. «Το νέο Astra notchback είναι ένα ζωτικό στοιχείο της προϊοντικής μας επέλασης και παίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθούμε. Πρόκειται για μία κομψή, πιο προσιτή εναλλακτική λύση έναντι πολλών τετράθυρων sedan της μεσαίας κατηγορίας, γι αυτό και διακρίνουμε σημαντικές προοπτικές πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη. Επίσης, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση του μεριδίου αγοράς μας σε βασικές αναπτυσσόμενες αγορές, όπου παρατηρείται ισχυρή ζήτηση για συμπαγή οχήματα με ανεξάρτητο χώρο αποσκευών».

Σπορ, κομψή σχεδίαση σε ισορροπημένες αναλογίες

opel-astra_sedan_2013-4Η ομάδα σχεδίασης της Opel χάρισε στο νέο Astra notchback μία απόλυτα κομψή και αεροδυναμική φόρμα. Η οροφή εκτείνεται με ελαφρά καμπύλη πάνω από την καμπίνα επιβατών, κατεβαίνει μέχρι το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ και καταλήγει στην ανάγλυφη αεροδυναμική αεροτομή του πορτμπαγκάζ. Και επειδή η κεκλιμένη κολόνα C εκτείνεται βαθιά μέχρι την περιοχή του πορτμπαγκάζ, οπτικά κρύβει έξυπνα το μέγεθος του χώρου αποσκευών. Η χαρακτηριστική γραμμή που περνά από τις λαβές των θυρών γίνεται πιο έντονη όσο προχωρά προς τα πίσω, δημιουργώντας μυώδεις ώμους κάτω από τη βάση της κολόνας C και το πορτμπαγκάζ.

Το πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από το απότομα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, την ενσωματωμένη αεροτομή στο πορτμπαγκάζ και τον φαρδύ ανάγλυφο προφυλακτήρα. Ο σχεδιασμός των πίσω φώτων παραπέμπει σε άλλα μοντέλα Astra, ενώ η κομψή πτυχή που τα συνδέει προσδίδει πλάτος αποφεύγοντας οποιαδήποτε εντύπωση μεγάλου όγκου. Τα φώτα περιλαμβάνουν εσωτερικό σχήμα φτερού σαν ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας της Opel. Υπάρχουν και άλλα ανάγλυφα στοιχεία στον προφυλακτήρα όπου η εσοχή της πινακίδας κυκλοφορίας μιμείται το σχήμα του πορτμπαγκάζ. Ο συνδυασμός όλων αυτών δημιουργεί μία ιδιαίτερα ισορροπημένη και αρμονική αισθητική.

Ο Αντιπρόεδρος Σχεδίασης, Mark Adams, σχολιάζει σχετικά: «Η οικογένεια μοντέλων Astra ενσαρκώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία μας ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ με δυναμικό τρόπο. Όλοι οι τύποι αμαξώματος έχουν τη δική τους προσωπικότητα. Πιστεύουμε ότι το νέο τετράθυρο Astra sedan είναι το πιο ισορροπημένο και κομψό notchback που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη συμπαγή κατηγορία». Όσοι θέλουν να ξεχωρίζουν, μπορούν να επιλέξουν από μία ευρεία γκάμα σχεδίων ζαντών διαστάσεων έως 19 ιντσών.

Κορυφαία τεχνολογικά πρότυπα και κλασικές αρετές Astra στην κατηγορία notchback

opel-astra_sedan_2013-3Με σπορ, κομψή σχεδίαση, κλασικές αρετές Astra και μία μεγάλη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών – μοναδικών ή πρωτοφανών για την κατηγορία – το νέο συμπαγές notchback της Opel απευθύνεται σε πελάτες με υψηλές προσδοκίες. Το Advanced Forward Lighting (AFL+) με προβολείς bi-xenon και ποικίλες προηγμένες λειτουργίες φωτισμού όπως μεταβλητή δέσμη φωτός, φωτισμό στροφών, φωτισμό διασταυρώσεων και υποστήριξη μεγάλης σκάλας αυξάνουν σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια.

Το προσαρμοζόμενο σύστημα πλαισίου FlexRide προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση στις επικρατούσες οδηγικές συνθήκες και επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας – Standard, Tour για μεγαλύτερη άνεση και Sport mode για ταχύτερη απόκριση. Τα πολύ εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (“AktionGesunderRückene.V”) διατίθενται για τον οδηγό και το συνοδηγό παρέχοντας κορυφαία επίπεδα άνεσης. Επιπλέον προσφέρονται αρκετά συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας για πιο ξεκούραστα και ασφαλή ταξίδια. Η μονάδα Navi 900 top περιλαμβάνει τις διαδρομές 30 και πλέον Ευρωπαϊκών χωρών και ψηφιακό οδηγό ταξιδιού αποθηκευμένο σε μία κάρτα μνήμης (SD card).

Τα συμπαγή notchback προσφέρουν ευκαιρίες πωλήσεων

Το νέο τετράθυρο sedan αποτελεί σημαντική προσθήκη στην τελευταία γενιά της επιτυχημένης οικογένειας μοντέλων Astra. Στη Δυτική Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία και την Ισπανία, οι ειδικοί μάρκετινγκ της Opel διακρίνουν ευκαιρίες αύξησης πωλήσεων για το νέο τετράθυρο μοντέλο, αντιπροσωπεύοντας μία κομψή, πιο προσιτή λύση έναντι των μεσαίων sedan. Επιπλέον, υπάρχει ισχυρή ζήτηση για συμπαγείς εκδόσεις notchback στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, κυρίως σε Ρωσία και Τουρκία.

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή έχει τον δεύτερο υψηλότερο όγκο πωλήσεων στην Ευρώπη και αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή αγορά με συνολικές πωλήσεις 3,4 εκατομμυρίων οχημάτων το 2014. Σε όλες τις κατηγορίες, πάνω από το 60% των sedan που πωλούνται στην Ευρώπη διατίθενται στη Ρωσία. Πέρσι, στη συμπαγή κατηγορία, το 51% των πελατών επέλεξαν έκδοση notchback. Η Ρωσία είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για το Astra στην Ευρώπη. Γι’ αυτό η Opel αποφάσισε να γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μέλους της οικογένειας Astra στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας 2012 (29 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου).

Πηγή: GM-Opel Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!