NEA

Skoda Rapid [new model]

skoda-rapid_2012-2

Η Skoda συνεχίζει την επιθετική προϊοντική πολιτική της παρουσιάζοντας το νέο της αυτοκίνητο στη μεσαία κατηγορία, το Rapid, λίγους μόλις μήνες μετά από την παρουσίαση του Citigo, του νέου της αυτοκινήτου πόλης.

skoda-rapid_2012-1Το Rapid επωμίζεται τον κεντρικό ρόλο στο διπλασιασμό των πωλήσεων της Skoda και θα λανσαριστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές το φθινόπωρο του 2012. Εντυπωσιάζει με τους πολύ μεγάλους για τη κατηγορία του χώρους, την πολύ καλή σχέση αξίας/τιμής, την ενεργητική και παθητική ασφάλειά του καθώς και για την γκάμα υπερτροφο-δοτούμενων κινητήρων του.

“Το κατάλληλο αυτοκίνητο στον κατάλληλο χρόνο” σχολιάζει χαρακτηριστικά ο CEO της Skoda Auto, Dr. Winfried Vahland. Και συνεχίζει δηλώνοντας ότι το νέο Skoda Rapid “θέτει το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των οικογενειακών αυτοκινήτων. Προσφέρει απλόχερα τους μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει όμορφο και κομψό σχεδιασμό. Εντυπωσιάζει με τις έξυπνες λύσεις που ενσωματώνει, την τεχνολογία αιχμής, την ποιότητα κατασκευής και τους χαμηλής κατανάλωσης κινητήρες του”.

  • Το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda με τη νέα εταιρική σχεδίαση: κομψός και διαχρονικός σχεδιασμός με νέες, καθαρές γραμμές
  • Το νέο σημείο αναφοράς χώρων και άνεσης επιβατών στη μεσαία κατηγορία.
  • Το Skoda Rapid τοποθετείται μεταξύ της Fabia και της Octavia 5.
  • Στην Έκθεση Παρισιού 2012 η Πρώτη Παρουσίαση. Στις ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη του 2012.

Το πρώτο Skoda με το νέο εταιρικό σχεδιασμό.

Ενσωματώνει πλήρως όλα τα στοιχεία της νέας εταιρικής σχεδίασης που θα χαρακτηρίζει και τα επόμενα νέα μοντέλα της SKODA. “Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda που από την πρώτη ματιά εκπέμπει έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό, με εμφανή την υψηλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης καθώς και στοιχεία που τονώνουν το συναίσθημα”, σχολιάζει ο Eckhard Scholz, μέλος του Δ.Σ της Skoda Auto, υπεύθυνος για την τεχνική εξέλιξη.

Αρμονικές αναλογίες, καθαρές σχεδιαστικά επιφάνειες και έντονα χαραγμένες γραμμές “τρέχουν” το αμάξωμα, δημιουργώντας συνολικά μια ελκυστική εμφάνιση. Το μπροστινό μέρος αναδεικνύει τη νέα φιλοσοφία σχεδιασμού της Skoda. Το νέο σήμα της Μάρκας τοποθετείται σε ειδικά διαμορφωμένη θέση του μπροστινού καπό και όχι πλέον στη μάσκα, το σχήμα της οποίας είναι πλέον πλατύτερο. Ένα πλαίσιο χρωμίου περιβάλλει περιμετρικά τις πυκνές κάθετες λωρίδες της που εξασφαλίζουν τον αποτελεσματικό εξαερισμό του κινητήρα. Νέας σχεδίασης είναι και τα φωτιστικά σώματα που συμπληρώνουν τον επιθετικό σχεδιασμό του μπροστινού τμήματος.

Η πλαϊνή όψη του αυτοκινήτου αναδύει μία κόμπακτ αισθητική λόγω του πολύ μεγάλου μεταξονίου  και του κουπέ σχεδιασμού του. Η επικλινής γραμμή που τρέχει το αμάξωμα από το μπροστινό στο πίσω μέρος οριοθετεί έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό φωτός και σκίασης. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σχεδιάσθηκε με κύριο γνώμονα όχι μόνο τη λειτουργικότητά του αλλά και ως μέρος της έντονης σχεδιαστικής προσωπικότητας του αυτοκίνητου. Τα πίσω φωτιστικά σώματα συνεχίζουν να διαγράφουν το γράμμα “C” όταν είναι αναμμένα και να αγκαλιάζουν, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το σήμα της Μάρκας ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν μοναδική αναγνωρισιμότητα.

Παρά τις σχετικά συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,48μ και πλάτος 1,7μ), το νέο Skoda Rapid εκπλήσσει με τους εσωτερικούς του χώρους. Οι πέντε επιβάτες του θα έχουν μοναδική άνεση και ευκολίες ενώ για τις αποσκευές τους φροντίζει ο μεγάλος χώρος αποσκευών που ξεπερνά τα 500 lt. Δύο (2) κινητήρες πετρελαίου και πέντε (5) βενζίνης αποτελούν την κινητήρια δύναμη και θα συνοδεύονται είτε με μηχανικά είτε με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων. Για την ελληνική αγορά ξεχωρίζουν οι κινητήρες βενζίνης 1.2 TSi και 1.4 TSi 105 και 122 ίππων αντίστοιχα ενώ στους κινητήρες πετρελαίου ο 1.6 TDi θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις των 90 και 105 ίππων.

Το νέο SKODA Rapid κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον προσεχή Σεπτέμβριο. Με το νέο Rapid η Skoda στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της ηγετικής της θέσης στα οικογενειακά αυτοκίνητα όπου οι χώροι, η τεχνολογία, η ποιότητα κατασκευής και η υψηλή σχέση αξίας/τιμής αποτελούν τα βασικά κριτήρια επιλογής.

Πηγή: Skoda ΒΙΑΜΑR

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!