NEA

NASA, τι πιθανότητες έχει μία χελώνα στο δρόμο;

killer-drivers-nasa

Πρόσφατα η NASA πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα στους αμερικανικούς δρόμους αποδεικνύοντας την αδιαφορία/βιαιότητα των οδηγών…

  • Ένα ενδιαφέρον πείραμα έδειξε πόσο αδιάφοροι και σε μερικές περιπτώσεις πόσο βίαιοι μπορεί να είναι οι οδηγοί στη θέα ενός ζώου. Συγκεκριμένα, μία ομάδα επιστημόνων που εργάζονται στη NASA είχαν την απλή ιδέα να τοποθετήσουν ψεύτικα πλαστικά ζώα στην άσφαλτο (ταραντούλα, χελώνα, φίδι) και ένα φύλλο δέντρου για να καταγράψουν τα αντανακλαστικά και την αντίδραση 1.000 οδηγών.
  • Το 94% έδειξε πλήρη αδιαφορία δίχως να αντιδράσει (ενδεικτικό το πόσο αφηρημένος μπορεί να είναι κάποιος όταν οδηγεί) ενώ το 6% εμφάνισε… δολοφονικές προθέσεις στοχεύοντας κατευθείαν στα ζώα (δείτε το βίντεο) με ποσοστό 3,2% στην ταραντούλα, 1,8% στο φίδι και 1% στη χελώνα. Οι «οδηγοί-δολοφόνοι» οδηγούσαν ημιφορτηγά και SUV σε ποσοστό 89% ενώ στον αντίποδα οι «καλοί Σαμαρείτες» έδειξαν μεγάλη πρόθεση να σώσουν την χελώνα από κάθε άλλο ζώο.
  • Μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε μία ανάλογη έρευνα στους ελληνικούς δρόμους, δεν νομίζετε; Ποια υποθέτετε πως θα ήταν τα συμπεράσματα;

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!