NEA

Lamborghini Miura 24 καρατίων!

lamborghini-miura-p400-sv-1

O Ελβετός καλλιτέχνης Dante είναι γνωστός μεταξύ άλλων για τα ιδιαίτερα γλυπτά που βασίζονται σε supercar του παρελθόντος.

Αυτή την  φορά εμπνευσμένος από την Miura του 1966 αποφάσισε να δημιουργήσει «σκελετό» σε κλίμακα 1:24  επιχρυσωμένη πλατίνα σε 50 κομμάτια που θα εδράζονται σε μαύρη μαρμάρινη πλάκα. Θα παρουσιαστούν στο GP του Abu Dhabi (αρχές Νοεμβρίου) και θα κοστίζει από 41.630 € έκαστο ενώ θα υπάρξει και ένα από καθαρό χρυσάφι 24 καρατίων αξίας από 83.255€.

Υπενθυμίζεται πως η Miura P400V υπήρξε ένα από τα πιο εμβληματικά supercar που έχουν κατασκευαστεί ποτέ καθιερώνοντας την Lamborghini στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Ferrugio Lamborghini είχε παρουσιάσει την Miura το 1965 στο Τορίνο. Το 1966 παρουσιάστηκε η έκδοση παραγωγής στη Γενεύη όπου στη τελική σχεδίαση συμμετείχε και ο Bertone. Παράχθηκε το 1966-1972 σε 764 κομμάτια και εξοπλιζόταν με 3.9 V12 κινητήρα.

SMS===> Αφιέρωμα: Lamborghini Countach

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!