ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

GM WiFi Direct, στην υπηρεσία των πεζών!

gm-wi-fi-direct

H GM εξελίσσει ένα νέο σύστημα πρόληψης σύγκρουσης με πεζούς ή ποδηλάτες που περιλαμβάνεται με τη τεχνολογία V2V

  • Πολλοί από εμάς παραμένουν «δικτυωμένοι» όλο και μεγαλύτερο χρόνο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Χάρη στα «έξυπνα» τηλέφωνα (smartphones), τις ταμπλέτες και οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο αχανές διαδίκτυο ο καθένας έχει πρόσβαση σε ποικίλες εφαρμογές π.χ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αποχαυνωτικής αποδικτύωσης από τον πραγματικό κόσμο;). Γιατί όχι και στα αυτοκίνητα;
  • Η GM ανακοίνωσε πρόσφατα την εξέλιξη ενός συστήματος Wi-Fi που εντάσσεται στην επίσης ασύρματη τεχνολογία V2V. Το σύστημα της GM βασίζεται στην πολύ απλή ιδέα της απευθείας σύνδεσης/αναγνώρισης (δίχως hotspot) φορητών συσκευών (που πιθανώς να διαθέτει π.χ. ένας πεζός, ένας ποδηλάτης) με την συσκευή του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός ενός οχήματος μπορεί να ειδοποιείται και να είναι πιο προσεκτικός όταν διασχίζει μία διασταύρωση και έχει περιορισμένο οπτικό πεδίο.
  • Συγκεκριμένα, η GM κάνει χρήση Wi-Fi Direct (συνδεσιμότητα peer-to-peer με εμβέλεια έως 200 m) δικτύου καθώς δεν απαιτείται χρόνος επιβεβαίωσης (που συνήθως διαρκεί 7-8 sec) μειώνοντας το χρόνο σε μόλις 1 sec ενώ εξελίσσει ειδικό app (εφαρμογή) ώστε η λειτουργία να είναι ενεργή μόνο όταν είναι επιθυμητό. «Αυτή η νέα ασύρματη δυνατότητα θα προειδοποιεί τους οδηγούς για πεζούς που βαδίζουν πίσω από ένα παρκαρισμένο όχημα και ετοιμάζονται να περάσουν τον δρόμο ή για ποδηλάτες που κινούνται στη νεκρή γωνία ενός αυτοκινήτου» λέει ο Nady Boules, ειδικός στο τμήμα R&D της GM.

SMS=> SARTRE, με επιτυχία το πρώτο «μεγάλο» τεστ!

SMS=> Ford, στο δρόμο η τεχνολογία car-to-car!

SMS=> Opel, δοκιμή του συστήματος “car-to-x” σε πραγματικές συνθήκες

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!