NEA

Ford, νέο Fiesta με κινητήρα 1.0 EcoBoost!

ford-fiesta_2013-7

Η Ford παρουσιάζει το ανασχεδιασμένο Fiesta με σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC και πληθώρα άλλων τεχνολογιών…

Το νέο Fiesta προσφέρει ένα προηγμένο πακέτο τεχνολογιών όπως το σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση, το Active City Stop και το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του MyKey. Επίσης θα εφοδιάζεται με το βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost ο οποίος στοχεύει στην καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία.

«Το Fiesta είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μικρά αυτοκίνητα παγκοσμίως εδώ και πέντε δεκαετίες και η σπορ γοητεία της τελευταίας γενιάς Fiesta έχει εμπνεύσει πραγματικό πάθος στους αγοραστές παγκόσμιων μικρών οχημάτων, συμβάλλοντας στο να γίνει το πιο επιτυχημένο μικρό αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Martin Smith, executive design director Ford Ευρώπης. «Έπρεπε να διατηρήσουμε αυτό το ζωτικό κομμάτι στο χαρακτήρα του Fiesta – αλλά θέλαμε να του χαρίσουμε πιο σοφιστικέ εμφάνιση».

Το νέο Fiesta σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο στο ταξίδι του δημοφιλούς μικρού αυτοκινήτου. Η Ford λανσάρισε το πρώτο Fiesta το 1976 και από τότε έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο. Το νέο Fiesta υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από την τελευταία παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα και τα πρωτότυπα Ford.

Στη φυσιογνωμία του Fiesta κυριαρχεί η τραπεζοειδής εμπρός μάσκα, πλαισιωμένη από προβολείς κομμένους με λέιζερ με φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ενώ η αισθητική του καπό δηλώνει ένδειξη ισχύος. Το ανασχεδιασμένο Fiesta διαθέτει μία αρμονική και εργονομικά βελτιστοποιημένη καμπίνα.

Το Fiesta ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της Ford να κάνει πιο προσιτή τη σύγχρονη τεχνολογία στο ευρύ κοινό – προσφέροντας προηγμένα χαρακτηριστικά σε περισσότερους οδηγούς για πρώτη φορά – ενώ θα είναι το μοναδικό μεταξύ των Ευρωπαίων ανταγωνιστών που θα διαθέτει Active City Stop, ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλές ταχύτητες.

Το Ford SYNC προσφέρει ένα απαράμιλλο επίπεδο συνδεσιμότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν φωνητικά τηλεφωνικές κλήσεις και μουσικές επιλογές από συσκευές συνδεδεμένες μέσω Bluetooth ή USB. Το SYNC περιλαμβάνει Emergency Assistance, το οποίο συνδέει απευθείας τους επιβάτες με τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα στην τοπική γλώσσα.

Το νέο Fiesta θα ‘φιλοξενήσει’ επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο μιας πρωτιάς στην κατηγορία, του MyKey, με τη βοήθεια του οποίου οι γονείς αυξάνουν την ασφάλεια στην  οδήγηση περιορίζοντας το βαθμό επικινδυνότητας όταν στο τιμόνι βρίσκονται τα παιδιά τους. Το σύστημα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διαμορφώνουν τα όρια της μέγιστης ταχύτητας και έντασης του ηχοσυστήματος. Επίσης ενεργοποιεί τη σίγαση του ηχοσυστήματος μέχρις ότου οι επιβάτες δέσουν τις ζώνες τους και εμποδίζει την απενεργοποίηση βοηθημάτων οδηγού, συστημάτων ασφαλείας και των πιο κρίσιμων προειδοποιήσεων.

Ο βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost ανακηρύχθηκε “International Engine of the Year” για το 2012  και εκτιμάται ότι θα προσφέρει την καλύτερη οικονομία καυσίμου στην κατηγορία. Η Ford θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Ευρωπαϊκή γκάμα του Fiesta στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο.

Πηγή: Ford Motor Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!