NEA

Kia, τον Οκτώβριο στην Ελλάδα το νέο cee’d!

kia-ceed-2012-3

Την άφιξη και τις τιμές πώλησης που ξεκινούν από 12.909€ (με το όφελος της απόσυρσης) προαναγγέλλει η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia…

  • Το cee’d που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2007 αλλάζοντας δραστικά την μελλοντική πορεία της κορεατικής εταιρίας. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη και ήταν το πρώτο μοντέλο της Kia που παράχθηκε στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ζιλίνα της Σλοβακίας προσφέροντας τη μοναδική 7ετή πλήρως εργοστασιακή εγγύηση. Η πορεία του cee’d συνεχίζεται με τη 2η γενιά η οποία από τον Οκτώβριο θα διατίθεται σε 5-θυρη έκδοση ενώ η 3-θυρη και η wagon αναμένονται στη χώρα μας αρχές του επόμενου χρόνου.
  • SMS=> Κατεβάστε τις τιμές πώλησης, τις εκδόσεις εξοπλισμού και τα τεχνικά χαρακτηριστικά
  • kia-ceed-2012-7Με πιο μακρύ αμάξωμα κατά 50mm (συνολικό μήκος 4.310mm) και χαμηλωμένο κατά 10mm (συνολικό ύψος 1.470mm) το 5-θυρο cee’d διαθέτει πιο σπορ προσανατολισμό.  Παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, το νέο cee’d διατηρεί το μεταξόνιο των 2.650mm της 1ης γενιάς, από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία C.  Η δυναμική εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω από ένα φαρδύτερο μετατρόχιο. Ενώ το συνολικό αμάξωμα είναι 10 mm στενότερο, το εμπρόσθιο και το οπίσθιο μετατρόχιο έχουν αυξηθεί (κατά 17mm και 32mm αντίστοιχα). Η αισθητική του αυτοκινήτου ενισχύεται από τους μεγάλους τροχούς που περιλαμβάνουν ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 16, 17 και 18”.
  • Το νέο cee’d διατίθεται σε ευρεία επιλογή ισχυρών κινητήρων βενζίνης και diesel που προσφέρουν ιπποδύναμη από 90-135ps και πάντα με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με κατανάλωση από 3,7lt/100km και εκπομπές CO2 από 97gr. Συγκεκριμένα ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις εκδόσεις βενζίνης 1.4lt (100hp) και στις diesel 1.4lt 90hp & 1.6lt (128hp), ενώ σε κάποιες εκδόσεις διατίθεται το σύστημα ISG για μεγιστοποίηση απόδοσης καυσίμου (από 3,7lt) και μείωσης εκπομπών ρύπων που φθάνουν τα 97gr.  Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.
  • kia-ceed-2012-5Σε επιλεγμένες εκδόσεις το νέο cee’d διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα FLEX STEER, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη ρύθμιση της υποβοήθησης του τιμονιού.  Στη λειτουργία “Comfort” η μέγιστη υποβοήθηση επιτρέπει τις εύκολες μανούβρες κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος, στη λειτουργία “Normal” ο οδηγός απολαμβάνει άνετη και ευχάριστη οδήγηση σε όλους τους δρόμους, ενώ στη λειτουργία “Sport” ο οδηγός έχει άμεση αίσθηση του δρόμου με περιορισμένη την υποβοήθηση.
  • Η εμπρός ανάρτηση με γόνατα MacPherson και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω καθώς και η σημαντικά αυξημένη στρεπτική δυσκακαμψία του αμαξώματος (45% πιο σκληρή από το προηγούμενο cee’d) σε συνδυασμό με το φαρδύτερο μετατρόχιο προσφέρουν στο νέο cee’d βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης.
  • Οι βελτιώσεις στην εμπρόσθια ανάρτηση περιλαμβάνουν μία αυξημένη γωνία κάστερ (από 4,4 σε 5,2 μοίρες) για μεγαλύτερη ευστάθεια στις ευθείες. Οι αλλαγές στην γεωμετρία στον πίσω άξονα διασφαλίζουν ένα καλύτερο κράτημα στο δρόμο, ενώ οι υστερούντες βραχίονες έχουν ελαστικούς συνδέσμους (σινεμπλόκ) μεγαλύτερης διαμέτρου για μείωση των επιπέδων θορύβου και βελτίωση της σταθερότητας του αυτοκινήτου.
  • kia-ceed-2012-6Η Kia έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και πεζών έχει εφοδιάσει το cee’d με τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως ABS, BAS, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε κεκλιμένο οδόστρωμα (HAC), σύστημα διαχείρισης ευστάθειας (VSM) και αναλόγως την έκδοση με σύστημα προειδοποίησης απόκλισης λωρίδας (Lane Departure Warning System), φώτα στροφής (Cornering Lamp) και εμπρόσθιο φωτισμό προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης (Adaptive Front Lighting System). Όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια, το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο κατά 57% από ρυψηλής αντοχής ατσάλι και διαθέτει πολλές βελτιώσεις για την ενίσχυση της αντοχής σε κρούση.
  • Διατίθεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού instyle, uptown για τις εκδόσεις 1.4lt, 1.6lt & cosmic για την έκδοση 1.6lt με τιμή λανσαρίσματος από 12.909€ (με απόσυρση) για την έκδοση 1.4lt Instyle βενζίνης ενώ η αντίστοιχη έκδοση με κινητήρα diesel ανέρχεται στα 14.840€ (με απόσυρση).   Να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις 1.6lt Diesel instyle & uptowon με ISG εκπέμπουν 97gr CO2 κυκλοφορούν ελεύθερα στον πράσινο δακτύλιο και δεν επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας. Αυτονόητο είναι ότι και το νέο cee’d προσφέρεται με την 7ετή πλήρως εργοστασιακή και μεταβιβάσιμη εγγύηση της Kia.
Πηγή: Kia Motors Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!