ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ελαστικό Michelin StarGrip κερδίζει το βραβείο Eurobike

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

mb-eurobike-2012-award-parts-michelin-stargrip

Το νέο ελαστικό City Trekking με το πατενταρισμένο σκάλισμα προσφέρει μοναδική πρόσφυση σε μαλακά και ολισθηρά εδάφη…

Το νέο ελαστικό Michelin StarGrip έλαβε την διάκριση Eurobike 2012 στην κατηγορία των Αξεσουάρ. Σχεδιασμένο ειδικά για αστική και περιφερειακή χρήση το νέο ελαστικό προσφέρει απαράμιλλο κράτημα και ασφάλεια σε υγρούς δρόμους και δρόμους με χιόνι χάρη στο πατενταρισμένο σκάλισμα του σε μορφή αστεριού. Συνολικά διαγωνίστηκαν 439 προϊόντα για το βραβείο Eurobike.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε κερδίσει ένα βραβείο με τόσο κύρος, το Eurobike, για δεύτερη συνεχή χρονιά” είπε ο Andreas Müller, διευθυντής της γραμμής ελαστικών για ποδήλατο. “Με το ελαστικό Michelin StarGrip , η εταιρεία έχει δείξει για ακόμα μια φορά την ικανότητά της να αναπτύσσει ελαστικά που προσφέρουν εξίσου σε πολλαπλά πεδία επιδόσεων.”

Οι νικητές παρέλαβαν τα βραβεία τους στις 29 Αυγούστου στο Friedrichshafen Exhibition Center. Τα τελευταία οχτώ χρόνια το βραβείο Eurobike αφορά στην αναγνώριση προϊόντων σε όρους καινοτομίας, λειτουργικότητας, περιβαλλοντικής ευθύνης και βιωσιμότητας.

Michelin StarGrip

michelin_stargrip_bdΗ ιστορία πίσω από το Michelin StarGrip έχει να πει πολλά για ένα πολύ ευέλικτο κατασκευαστή σαν την Michelin. Οι μηχανικοί επικεφαλής για την ανάπτυξη προϊόντων της γραμμής Michelin Lifestyle αντιμετώπισαν την πρόκληση να σχεδιάσουν ένα παπούτσι εργασίας με σόλα που σύμφωνα με τις συνθήκες θα μπορούσε να “προσκολληθεί ακόμα και σε μια γλιστερή σιδερένια επιφάνεια.” Εφόσον το καλό κράτημα, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, είναι αναγκαίο για κάθε είδους προστατευτικά υποδήματα εργασίας, οι μηχανικοί έπρεπε να βρουν ια σόλα ικανή να ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή.

Ήταν λοιπόν επόμενο ότι αυτοί οι ειδικοί ανάπτυξης ελαστικών θα προσάρμοζαν αυτή την επαναστατική σόλα ασφαλείας και θα δημιουργούσαν το ελαστικό Michelin StarGrip, με σκάλισμα που έχει ένα μεγάλο αριθμό αυλακιών προς κάθε κατεύθυνση. Οι χαρακτηριστικές εγκοπές σε σχήμα αστεριού απομακρύνουν αποτελεσματικά νερό, χιόνι ή  λάσπη εξασφαλίζοντας μέγιστο κράτημα. Όταν αυτό συνδυάζεται με μείγμα γόμας-παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα επιβατικά χειμερινά ελαστικά- το οποίο παραμένει εύκαμπτο σε πολύ κρύες συνθήκες, αυτό το μοναδικό σκάλισμα προσφέρει μοναδική πρόσφυση σε όλα τα μαλακά και ολισθηρά εδάφη είτε είναι υγρά, είτε είναι καλυμμένα με χιόνι είτε είναι σαθρά. Επιπρόσθετα το πέλμα  ενσωματώνει ισχυρή προστασία αντιδιάτρησης υψηλής πυκνότητας.

Πηγή: Elastika Michelin S.A

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!
Back to top button