NEA

Honda Accord Hybrid plug-in, υβριδικό νέας γενιάς!

honda_accord_phev_2014-11

Αν και προορίζεται κυρίως για την αμερικανική αγορά το ενδιαφέρον στο νέο Accord εστιάζεται στην υβριδική του διάταξη…

  • Το Accord Plug-in Hybrid (PHEV) θα λανσαριστεί αρχές 2013, θα έχει αυτονομία περίπου 800 kmκαι θα μπορεί να διανύσει 16-24 km με ηλεκτρική κίνηση. Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της Hondaπου διαθέτει νέα υβριδική διάταξη με δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για μεγάλη απόσταση.
  • Το σύστημα περιλαμβάνει το νέο τετρακύλινδρο 2.0 τεχνολογίας i-VTEC που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και αποδίδει 137 PS ενώ συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 124 kW. Η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από μπαταρίες λιθίου-ιόντων (li-ion) με μέγιστη ισχύς 146 kW. Όπως ισχυρίζεται η Honda η απόδοση του συνολικού συστήματος είναι άμεσα συγκρίσιμη με τουChevrolet Volt/Opel Ampera και του πρόσφατου Toyota Prius PHEV για το οποίο θα υπάρξει προσεχώς σχετικά ανάλυση.
  • Για την ώρα δεν υπάρχουν σχεδιαγράμματα που να δείχνουν την λειτουργία της διάταξης αλλά είναι ξεκάθαρο πως το Accord PHEV εκκινεί με ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να κινηθεί συνδυάζοντας την ισχύ της ΜΕΚ και του ηλεκτροκινητήρα ενώ όταν χρειαστεί μπορεί να κινηθεί μόνο με την ΜΕΚ.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!