NEA

To ταχύτερο Caterham Seven όλων των εποχών!

caterham-7-superlight-r600-2013-1

Τι ζητά κανείς από ένα καθαρόαιμο fan to drive αυτοκίνητο; Δύναμη και λιγότερα κιλά. Και μόνο αν έχεις οδηγήσει ποτέ κάποιο Caterham μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι ο παραπάνω συνδυασμός καθήμενος πάνω από τον πίσω άξονα.

  • caterham-7-superlight-r600-2013-3Για όσους δεν το γνωρίζουν η βρετανική Caterham χρησιμοποιεί τεχνογνωσία από την Lotus και φημίζεται για την κατασκευή σπορ αυτοκινήτων διατηρώντας την διαχρονική χαρακτηριστική σχεδίαση για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Το Superlight R600 αποτελεί τον διάδοχο του R500 (περίοδος παραγωγής 2008-2010) και η έκδοση Seven αποτελεί την κορυφαία η οποία στην βρετανική αγορά θα κοστίζει  44.995 στερλίνες.
  • Μόνο που αυτή την φορά είναι το ισχυρότερο Seven που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα μιας και είναι υπερτροφοδοτούμενο και εξοπλίζεται με δίλιτρο κινητήρα της Ford που αποδίδει 275 PS. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω σειραϊκού κιβωτίου έξι σχέσεων ενώ το διαφορικό είναι της caterham-7-superlight-r600-2013-2Titan με slick ελαστικά της Avon.
  • Η Caterham δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις επιδόσεις αλλά όσοι νομίζετε πως η ισχύς του κινητήρα είναι «λίγη» θυμηθείτε αυτά που λέγαμε περί βάρους. Υπενθυμίζουμε πως το R300 (σ.σ. οι κάτοχοι του R300 μπορούν να το αναβαθμίσουν σε R600) με τους 263 ίππους έπιανε τα 0-100 σε 2,88 sec oπότε μπορείτε να βγάλετε μερικά πρώτα συμπεράσματα…

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!