NEA

Lamborghini Aventador Roadster, για 300.000€!

lamborghini-aventador-lp-700-4-roadster-14

Η ιταλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία για την αναμενόμενη ανοιχτή εκδοχή της Aventador…

  • Στην μακρινή Φλόριδα έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση η Aventador Roadster προτού κάνει την μεγάλη της πρεμιέρα τέλος του μήνα στην έκθεση του Los Angeles. Η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με την προσθαφαιρούμενη hard top ανθρακονημάτινη οροφή σε αντίθεση με την μαλακή (soft top) της Murcielago Roadster. Στην πραγματικότητα η ανοιχτή Aventador παραπέμπει περισσότερο σε τύπου targa αμάξωμα παρά σε roadster ενώ φυσικά η προσθαφαίρεση της οροφής γίνεται με το χέρι.
  • Η Lamborghini λέει πως το μάζεμα της ελαφριάς οροφής (6 kg) είναι πανεύκολο και σε μερικά δευτερόλεπτα μπορεί κανείς να την τοποθετήσει στο χώρο αποσκευών που βρίσκεται στο εμπρός μέρος του αμαξώματος. Μερικές από τις διαφορές σε σχέση με την κουπέ έχουν να κάνουν με τις επανασχεδιασμένες πίσω κολόνες που στηρίζουν την οροφή, το σύστημα προστασίας των δύο τυχερών, τον πίσω ανεμοθραύστη κ.α.
  • Υπενθυμίζεται πως το ανθρακονημάτινο μονοκόκ σασί βασίζεται σε ανάρτηση με ράβδους ώσης (pushrod) και στο «κέντρο» υπάρχει ατμοσφαιρικός V12 6.5 που αποδίδει 700 PS όπου ένα 7-τάχυτο μονοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο στέλνει τη ροπή στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, το ιταλικό supercar διαθέτει σύστημα μερικής απενεργοποίησης των κυλίνδρων και start/stop για μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων(!).
  • Σύμφωνα με την Lamborghini, η Roadster είναι κατά 0,1 sec πιο αργή από την Coupe καθώς χρειάζεται 3,0 sec για να πιάσει τα 0-100 km/h ενώ η τελική φτάνει τα 350 km/h. Αξίζει να σημειωθεί πως η Aventador LP 700-4 Roadster μπορεί να διατεθεί σε οποιαδήποτε χώρα από το ερχόμενο καλοκαίρι με τιμή έναρξης από 300.000€ ενώ αυτή είναι η πρώτη επίσημη προσθήκη στην κλειστή Aventador που από το καλοκαίρι του 2011 γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με περισσότερες από 1.300 πωλήσεις…

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!