NEA

Fiat, με ηλεκτροκίνητο 500 στο LA!

fiat-500e_2014-1

Σε μία πόλη όπου τα ηλεκτροκίνητα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή λόγω του φωτοχημικού νέφους η ιταλική εταιρία παρουσίασε το πιο καθαρό «πεντακοσαράκι»…

  • fiat-500e_2014-11Στο πλαίσιο της μεγάλης επιστροφής της Fiat στην αμερικανική αγορά το 500e είναι ένα ακόμη ηλεκτροκίνητο που συντηρεί την αμερικανοθρεμμένη «πράσινη» συνείδηση. Εξοπλίζεται με τριφασικό ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη (ισχύος 83 kW ροπής 200 Nm) ενώ οι υγρόψυκτες μπαταρίες Li-ion (24 kWh) εξασφαλίζουν αυτονομία για περίπου 130 km (η Fiat ισχυρίζεται πως μπορεί να φτάσει τα 160 km). Οι μπαταρίες επαναφορτίζονται σε δίκτυο 240V σε περίπου 4 h.
  • Ένα σημείο που ξεχωρίζει το 500e από τα κλασικά ηλεκτροκίνητα είναι ο σπορτίφ χαρακτήρας του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, όταν ο οδηγός από στάση τραβήξει το πόδι του από το φρένο τότε το αυτοκίνητο ξεκινά όπως σε ένα συμβατικό με θερμικό κινητήρα. Επίσης, για την επιλογή της κίνησης υπάρχουν διακόπτες στην κονσόλα αντικαθιστώντας τον κλασικό επιλογέα. Εντυπωσιακός είναι ο πίνακας οργάνων με την οθόνη TFT διάστασης 7 ιντσών.
  • Αξίζει να σημειωθεί πως το 500e δεν είναι ένα πρωτότυπο αλλά ένα μοντέλο παραγωγής που θα πωλείται στην Καλιφόρνια από το νέο έτος.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!