NEA

Skoda, τα πρώτα στοιχεία για το νέο Octavia!

skoda-new-octavia-2013-3

Στην Ελλάδα θα το δούμε από την άνοιξη και μετά. Μέχρι τότε πάρτε μία πρώτη γεύση από το νέο Octavia μέσα από τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τσέχικη εταιρία…

  • skoda-new-octavia-2013-2Η γενιά Octavia ξεχωρίζει από τη δυναμική εμφάνιση με τις έντονες γωνίες και το επιθετικό ρύγχος με την λεία αισθητική ενώ το πίσω μέρος μοιάζει να θυμίζει κάτι από… Audi. Από την άλλη, οι αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος δίνουν  περισσότερο… χώρο στο Rapid (έρχεται τον Φεβρουάριο) αλλά και στο επερχόμενο hatchback (σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου που θέλουν την Skoda να αποκτά το δικό της Golf) που θα δούμε μετά το 2014.
  • Για την ακρίβεια το νέο Octavia είναι 90 mm μακρύτερο (4659 mm), 45 mm φαρδύτερο (1814 mm) ενώ στο μεταξόνιο (2686 mm) έχουν προστεθεί 108 mm προμηνύοντας μεγαλύτερους χώρους που θα προσεγγίζουν επίπεδα… Superb. Κορυφαίας εξακολουθεί να αποτελεί ο skoda-new-octavia-2013-1χώρος αποσκευών με 590 lt. Αξιοσημείωτη είναι η εξοικονόμηση σε βάρος (που σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στη νέα πλατφόρμα MQB που τοποθετείται ήδη στα νέα VW Golf και Audi A3) αφού κατά μέσο όρο από το απόβαρο έχουν περικοπεί 102 kg.
  • Στο εσωτερικό πνέει… γερμανικός αέρας στα πρότυπα του VW Group με τον κεντρική κονσόλα να διατηρεί την εργονομία του τωρινού μοντέλου και τον πίνακα οργάνων την κλασική γραμματοσειρά. Πλούσιος τεχνολογικά αναμένεται ο εξοπλισμός περιλαμβάνοντας διάφορα συστήματα ασφάλειας όπως το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης σε χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, το εντελώς αυτόματο σύστημα πλοήγησης, η αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας κ.α. ενώ ένας διακόπτης (Drivingskoda-new-octavia-2013-4Mode) θα παραμετροποιεί με το πάτημα ενός διακόπτη ορισμένα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
  • Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει οκτώ υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις. Οι βενζινοκίνητες TSI είναι οι 1.4 και 1.8 με 122 PS και 180 PS ενώ από τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ξεχωρίζει η 1.6 TDI (110 PS) GreenLine με εκπομπή CO2 μόλις 89 g/km. Ορισμένες εκδόσεις θα συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια DSG ενώ αργότερα θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Τέλη 2013 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και η κορυφαία έκδοση RS με 2.0 TSI που θα «φορέσει» και το νέο VW Golf GTI.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!