ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η μακρύτερη γραμμή υπερταχείας στον κόσμο!

china-rail-330km-per-hour

Στην Κίνα ανήκει ένα ακόμη ρεκόρ σε ότι αφορά τα υπερσύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο…

map-of-worlds-longest-train-in-china

  • Σήμερα το πρωί ο πρώτος συρμός υπερταχείας γραμμής έκανε την πρώτη του διαδρομή από το Πεκίνο έως το Guangzhou (εμπορικός κόμβος που βρίσκεται νότια της χώρας) διανύοντας 2.298 km με 35 ενδιάμεσες σταθμεύσεις. Πρόκειται για την μακρύτερη και ταχύτερη σιδηροδρομική γραμμή που υπάρχει στον κόσμο και η ημερομηνία έναρξης συμπίπτει με τα γενέθλια του ηγέτη της Κίνας Mao Zedong (γεννημένος το 1893).
  • Το πρώτο ταξίδι πραγματοποιήθηκε με ταχύτητα 300 km/h ενώ σε κανονικούς ρυθμούς η μέση ωριαία είναι 350 km/h (η μέγιστη που έχει καταγραφεί για το συγκεκριμένο τρένο είναι 394,2 km/h). Η διάρκεια του ταξιδιού με συμβατικά τρένα είναι περίπου 22 h. Με το νέο δίκτυο ο χρόνος αυτός μειώνεται σε λιγότερο από 10 h και πλέον η Κίνα διατηρεί το ταχύτερο συνολικά δίκτυο υπερταχείας με μήκος 9.300 km (με στόχο τα 16.000 km μέχρι το 2020).
  • SMS=> Jiaozhou Bay Bridge, η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο!

  • Αξίζει να σημειωθεί πως η μέση ωριαία ταχύτητα στο δίκτυο υπερταχειών στην Γαλλία είναι 277 km/h και στην Ιαπωνία 243 km/h ενώ το δίκτυο της Κίνας είναι αυτό με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα με τους φορείς να κατηγορούν τους αρμόδιους για ελλειπή μέτρα ασφάλειας. Από την άλλη, για να αντιληφθεί κανείς τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας σημειώστε πως το υπερσύγχρονο δίκτυο της Κίνας εγκαινιάστηκε μόλις το 2007!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!