NEA

Ευρώπη – Κίνα, παίξτε το «διπλό»!

china-vs-europe-2

Για πρώτη φορά στα χρονικά η παραγωγή της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να υπερκεράσει εκείνη της ευρωπαϊκής για το 2013…

china-vs-europe-1Οικονομικοί αναλυτές και οίκοι αξιολόγησης εκτιμούν πως το 2013 και για πρώτη φορά στα χρονικά η Κίνα θα ξεπεράσει σε παραγωγή αυτοκινήτων την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. H ραγδαία βιομηχανική ανάπτυξη της Κίνας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την γηραιά ήπειρο θα καθηλώσουν την ευρωπαϊκή παραγωγή στα 18,3 εκ. αυτοκίνητα (μαζί με τα επαγγελματικά και ελαφρά φορτηγά) όταν η κινεζική θα αγγίξει τα 19,6 εκ. Σημειώστε πως το 2012 στην Ευρώπη κατασκευάστηκαν 18,9 εκ. οχήματα ενώ στην Κίνα 17,8 εκ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους βασικότερους οικονομικούς πνεύμονες της γενικότερης βιομηχανίας. Η παγκόσμια παραγωγή εκτιμάται πως θα βελτιωθεί μόλις κατά 2,2% όταν το 2012 το ποσοστό αυτό ήταν στο 4,9%. Σύμφωνα με στατιστικά, το 2013 η Ευρώπη θα κατασκευάζει μόλις το 1/5 της παγκόσμιας παραγωγής σημειώνοντας πτώση 35% από το 2001. Το 1970 περίπου ένα στα δύο αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στον δρόμο προερχόταν από ευρωπαϊκό εργοστάσιο.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!