NEA

Volkswagen CrossBlue, επταθέσιο… γαλάζιο!

volkswagen-crossblue_concept_2013_1600x1200_wallpaper_01

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει ένα επταθέσιο concept SUV το οποίο μας προϊδεάζει για μία 7-θέσια εκδοχή του Tiguan…

  • Προφανώς δεν υπήρχε καλύτερο πεδίο για να παρουσιαστεί μία επερχόμενη επταθέσια εκδοχή του Tiguan από ένα μέρος όπου λατρεύουν τον υπερθετικό βαθμό. Για να ακριβολογούμε όμως το CrossBlue έχει 6-θέσια διάταξη προσφέροντας 335 lt για τις αποσκευές ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται η τελευταία σειρά καθισμάτων η χωρητικότητα αυξάνεται στα 812 lt.
  • Τώρα, αν σκεφτείτε τα περίπου 5 m του αμαξώματος (είναι μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό του Touareg) σε μήκος μπορείτε να καταλάβετε γιατί όταν πέσουν οι δύο σειρές καθισμάτων προσφέρονται 2.000 lt, όσα και ένα μικρό van. Από την άλλη ο διάκοσμος από τον οποίο ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη 10” κάθε άλλο παρά van θυμίζει αφού παραπέμπει στην μελλοντική άποψη που μπορεί να έχει ένα SUV της VW.
  • Το CrossBlue βασίζεται στο νέο πλαίσιο MQB (το γνωρίζουμε από τα τωρινά Audi A3, VW Golf και τα επερχόμενα Seat Leon, Skoda Octavia) που θα χρησιμοποιηθεί στη νέα γενιά Tiguan. Όσον αφορά το σύστημα πρόωσης συναντάμε υβριδική ντίζελ διάταξη που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο TDI ισχύος 190 PS που υποβοηθάται από δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα με ισχύ εμπρός 40 kW και πίσω 85 kW). Έτσι, η συνολική απόδοση διαμορφώνεται στους 305 ίππους και η ροπή στα 700 Nm ενώ την μετάδοση αναλαμβάνει DSG με 6 σχέσεις.
  • Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία τα 0-100 km/h πετυχαίνονται σε 7,5 sec, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 204 km/h, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση των 2,1 lt/100 km (4,9 όταν λειτουργεί μόνο ο TDI) εξασφαλίζει τεράστια αυτονομία ενώ το CrossBlue μπορεί να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για απόσταση περίπου 35 km.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!