NEA

Opel, πάει για… Euro 6 με νέο πετρελαιοκινητήρα!

opel-new-diesel-engine-2013

Νέα οικογένεια προηγμένων, τετρακύλινδρων κινητήρων 1.6 diesel με πολιτισμένη λειτουργία, με υψηλή ισχύ και αναλογία ροπής, με μείωση κατανάλωσης μέχρι 10% και μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6…

Η Opel συνεχίζει την εκ βάθρων ανανέωση της γκάμας των κινητήρων της με ένα νέο, τετρακύλινδρο turbo-diesel. Η δεύτερη οικογένεια νέων μονάδων φιλοσοφίας χαμηλού κυβισμού (downsizing)  που λανσάρεται μετά το βενζινοκινητήρα 1.6 SIDI ECOTEC περιλαμβάνει τους 1.6 CDTI ECOTEC diesel ως αντικαταστάτες των συνόλων 1.7-λίτρων και ορισμένων δίλιτρων εκδόσεων μικρότερης ισχύος.

Με έλεγχο καύσης κλειστού βρόγχου και αλουμινένιο μπλοκ, ο νέος 1.6 CDTI ECOTEC είναι ο πρώτος κινητήρας της Opel που πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ισχύος για αρκετές σειρές μοντέλων.

Κύριοι στόχοι εξέλιξης ήταν η καταστολή θορύβων, κραδασμών και τριγμών, η υψηλή ισχύς/αναλογία ροπής και η χαμηλή κατανάλωση. Σε πρώτη φάση, τα μέγιστα επίπεδα ισχύος και ροπής αυξήθηκαν έναντι του κινητήρα 1.7-λίτρων σε 136 hp και 320 Nm αντίστοιχα, ενώ η κατανάλωση μειώθηκε μέχρι 10% σε σχέση με δίλιτρους diesel παρόμοιου κυβισμού.

«Η πλήρης ανανέωση της γκάμας κινητήρων μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση» όπως δήλωσε ο Dr. Thomas Sedran, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. της Opel. «Ο νέος μας 1.6 diesel θα γίνει νέο σημείο αναφοράς σε επίπεδο πολιτισμένης λειτουργίας, επιδόσεων και περιβαλλοντικής συμβατότητας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε λανσάρει τρεις νέες γενιές βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων εν όψει της κυκλοφορίας 23 νέων μοντέλων και 13 νέων κινητήρων μέχρι το 2016».

Ο νέος 1.6 diesel και η καινοτόμος μονάδα ελέγχου του (ECU) εξελίχθηκε εσωτερικά από μία παγκόσμια ομάδα μηχανικών σε Τορίνο, Ρισελσχάιμ και ΗΠΑ. Έτσι επιτεύχθηκε πλήρης βελτιστοποίηση του συστήματος από την αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού. Ξεκινώντας από φέτος την άνοιξη, ο 1.6 CDTI ECOTEC θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Szentgotthard στην Ουγγαρία όπου παράγεται και ο βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων με ευέλικτες διαδικασίες παραγωγής.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!