NEA

BMW Group & Toyota Motor Corporation, εντείνουν τη συνεργασία τους!

BMW Toyota agreement

Έναρξη συνεργασίας για σύστημα κυψελών καυσίμου, τη δομή ενός σπορ μοντέλου, τεχνολογίες ελαφρού βάρους και μπαταρίες λιθίου-αέρα…

Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation (TMC) επιδιώκουν μία επιτυχημένη, στρατηγική μακροπρόθεσμη συνεργασία στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης. Γι’ αυτό οι δύο εταιρίες υπέγραψαν δεσμευτικές συμφωνίες αφενός για την από κοινού εξέλιξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου και της αρχιτεκτονικής ενός σπορ οχήματος, αφετέρου για την Έρευνα & Ανάπτυξη τεχνολογιών ελαφρού βάρους. Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2012.

Επιπλέον, το BMW Group και η TMC υπέγραψαν σήμερα δεσμευτική συμφωνία για την έναρξη συνεργατικής έρευνας πάνω στις μπαταρίες λιθίου-αέρα, μία διάδοχο-λύση της μπαταρίας ιόντων λιθίου. Η συμφωνία σηματοδοτεί τη δεύτερη φάση συνεργατικής έρευνας πάνω στην επόμενη γενιά κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012.

Κύρια σημεία των συμφωνιών είναι:

1. Σύστημα κυψελών καυσίμου
– Οι εταιρίες πιστεύουν ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου είναι απαραίτητη για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το BMW Group και η TMC θα ανταλλάξουν τις τεχνολογίες τους και θα εξελίξουν από κοινού ένα θεμελιώδες σύστημα οχήματος κυψελών καυσίμου, που θα περιλαμβάνει εκτός από το σύστημα κυψελών καυσίμου, ένα ρεζερβουάρ υδρογόνου, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία, με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2020.

– Οι εταιρίες θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη κωδικών και προδιαγραφών για την υποδομή του υδρογόνου, απαραίτητων για την διάδοση των οχημάτων κυψελών καυσίμου.

2. Σπορ όχημα
– Οι εταιρίες συμφώνησαν να καταρτίσουν μία μελέτη σκοπιμότητας όπου θα προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά μιας κοινής πλατφόρμας για ένα μεσαίο σπορ όχημα, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.

-Οι δύο εταιρίες στοχεύουν να συνδυάσουν τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία αμφοτέρων σε ένα υψηλό επίπεδο για τη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών. Και οι δύο εταιρίες μοιράζονται το ίδιο όραμα στην ανάπτυξη σπορ μοντέλων.

3. Τεχνολογία ελαφρού βάρους
Οι εταιρίες πρόκειται να συνεργαστούν στην ανάπτυξη τεχνολογιών ελαφρού βάρους για αμαξώματα με τη συμβολή υπερσύγχρονων υλικών, (όπως τα ενισχυμένα συνθετικά), με σκοπό τη χρήση των τεχνολογιών στην από κοινού εξέλιξη μιας πλατφόρμας σπορ αυτοκινήτου και άλλων οχημάτων BMW και TMC.

4. Τεχνολογική λύση-διάδοχος της μπαταρίας ιόντων λιθίου
Οι εταιρίες θα αρχίσουν να συνεργάζονται στη δημιουργία μιας μπαταρίας λιθίου-αέρα με πυκνότητα ενέργειας αισθητά μεγαλύτερη από εκείνη των σημερινών μπαταριών ιόντων λιθίου.

Ο Norbert Reithofer, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW Group AG δήλωσε: «Η TMC και το BMW Group μοιράζονται το ίδιο στρατηγικό όραμα της μελλοντικής βιώσιμης μετακίνησης. Εν όψει των μελλοντικών τεχνολογικών αλλαγών, ολόκληρη η βιομηχανία αυτοκινήτου αντιμετωπίζει τρομακτικές προκλήσεις, τις οποίες όμως θεωρούμε ευκαιρίες. Η συνεργασία είναι σημαντικός θεμέλιος λίθος για να μπορέσουν και οι δύο εταιρίες να παραμείνουν σε μία επιτυχημένη πορεία στο μέλλον».

Ο Akio Toyoda, Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation δήλωσε: «Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος περίπου από τότε που υπογράψαμε το μνημόνιο Συνεργασίας και καθώς καθημερινά η συνεργασία μας ενισχύεται αισθανόμαστε ότι σημειώνουμε σταθερή πρόοδο. Τώρα, μπαίνουμε  στη φάση που υπόσχεται να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας. Μαθαίνοντας παράλληλα από την κοινή εξέλιξη θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να φτάσουμε στον κοινό μας στόχο: τη δημιουργία ακόμα καλύτερων αυτοκινήτων».

Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation συμφώνησαν για πρώτη φορά στη δημιουργία μιας μεσο-μακροπρόθεσμης συνεργασίας για την ανάπτυξη περιβαλλοντικά συμβατών οχημάτων και τεχνολογιών επόμενης γενιάς το Δεκέμβριο του 2011. Τότε οι δύο εταιρίες υπέγραψαν σύμβαση στο πλαίσιο της οποίας το BMW Group θα προμηθεύει με πολύ αποδοτικούς κινητήρες diesel την Toyota Motor Europe. Το BMW Group και η TMC – σαν στρατηγικοί εταίροι σε μακροπρόθεσμη βάση – συνεχίζουν από τότε τις κοινές τους προσπάθειες για την επίτευξη της βιώσιμης μετακίνησης στο μέλλον.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button