ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

MANN-FILTER, το φίλτρο του Actross!

MANN-FILTER_air_filter_Actros_y

H γνωστή γερμανική εταιρία επεκτείνει την διάθεση του νέου φίλτρου αέρα για χρήση σε οχήματα βαρέως τύπου…

Το νέο φίλτρο είχε παρουσιαστεί το φθινόπωρο στην Automechanika τον Σεπτέμβριο σχεδιασμένο για το Mercedes-Benz Actross και χαρακτηρίζεται από το μειωμένο βάρος χάρη στη χρήση λιγότερου πλαστικού. Η μεταλλική, πλαστική ή χάρτινη γέμιση του φίλτρου έχει αντικατασταθεί από πολυεστερική για καλύτερη και πιο ελεύθερη ροή του αέρα μειώνοντας τις απώλειες προς όφελος της κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, το νέο φίλτρο έχει 30% λιγότερο πλαστικό με αποτέλεσμα να είναι ελαφρύτερο από το προηγούμενο. Κατά την αντικατάσταση ο μηχανικός δεν χρειάζεται να αλλάξει όλο το φίλτρο αλλά να αφαιρέσει μόνο το βασικό στοιχείο από το κύλινδρο που ζυγίζει μόλις 1,8 kg. Έχει υπολογιστεί πως αν όλος ο στόλος Actross που κυκλοφορεί στην δυτική Ευρώπη χρησιμοποιούσε τα πράσινα και κίτρινα φίλτρα της MANN-FILTER τότε το όφελος θα αντιστοιχούσε σε 585 τόνους λιγότερο πλαστικό το χρόνο.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button