NEA

Pirelli, φαντάσου το μέλλον σου!

pirelli imagine your future

To project “Imagining the future with you” που συνδέεται με την ετήσια αναφορά της Pirelli 2012 και καλεί σπουδαστές από διάφορα διεθνή πανεπιστήμια να ‘οραματιστούν’ το αύριο και να προτείνουν λέξεις οι οποίες εκφράζουν άριστα το όραμά τους για το μέλλον.

Δέκα λέξεις, αυτές που οι σπουδαστές κρίνουν ότι εκφράζουν τις σημαντικότερες αξίες για το μέλλον τους. Πρόκειται για το επικοινωνιακό project που συνδέεται με την ετήσια αναφορά της Pirelli 2012, και καλεί σπουδαστές από διάφορα διεθνή πανεπιστήμια να ‘οραματιστούν’ το αύριο και να προτείνουν μέσω των ιστότοπων (www.pirelli.com/corporate/en/default.html και https://apps.facebook.com/imaginingthefuture/), λέξεις οι οποίες εκφράζουν άριστα το όραμά τους για το μέλλον.

Οι λέξεις θα συνοδεύονται από κείμενα που θα εξηγούν τις επιλογές. Στη συνέχεια, οι πιο αξιόλογες θα στέλνονται σε κριτική επιτροπή η οποία θα αποφασίζει τις δέκα αντιπροσωπευτικότερες. Οι επικρατέστερες λέξεις μαζί με τις σκέψεις των σπουδαστών θα δημοσιευτούν στους τόμους της ετήσιας αναφοράς Pirelli 2012 και θα ερμηνευτούν μέσα από τα ευρηματικά σκίτσα της Liza Donnelly, από τις πιο διάσημες και ταλαντούχες εκπροσώπους των εικαστικών τεχνών στο επιτελείο του New Yorker. Οι δέκα ‘συγγραφείς’ θα βραβευτούν με δίμηνη, αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Pirelli στο Μιλάνο όπου στεγάζονται το βασικό κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) του γκρουπ, το Ίδρυμα Pirelli, που συγκεντρώνει και διανέμει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της εταιρίας και το Hangar Bicocca, ένας χώρος αφιερωμένος στην παραγωγή, παρουσίαση και προβολή της σύγχρονης τέχνης.

Η επιτροπή που θα επιλέξει το υλικό αποτελείται από τη Bina Agarwal, καθηγήτρια Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Manchester και πρόεδρο της ‘Διεθνούς Κοινότητας για Οικολογική Οικονομία’ (“International Society for Ecological Economics”), τον Thomas Goetz, συγγραφέα επιστημονικών έργων and διευθυντή σύνταξης του περιοδικού Wired, τον Steve McCurry, φωτοδημοσιογράφο και συγγραφέα της έκδοσης 2013 του Ημερολογίου Pirelli, τον Carlo Ratti, διευθυντή του εργαστηρίου Senseable City Lab του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), τον Giuseppe Tornatore, σκηνοθέτη, παραγωγό και σεναριογράφο και τον Sebastian Vettel, οδηγό και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Μετά τις εικονογραφίες του Stefan Glerum, του νεαρού Ολλανδού σχεδιαστή που συνεργάστηκε στην έκδοση του 2011 δίπλα στα κείμενα των H. M. Enzensberger, Guillermo Martinez, W. L. Heat-Moon και Javier Cercas, η ετήσια αναφορά Pirelli προτείνει μία νέα ‘ιστορία’ παράλληλα με την τυπικά πιο βιομηχανική και οικονομική. Θα είναι ένας χώρος σκέψεων με βάση τα ερεθίσματα που ήδη φτάνουν από τους νεαρούς συμμετέχοντες: ‘Κατανόηση’, ‘Πίστη’, ‘Δημιουργικότητα’, ‘Ποικιλομορφία’, ‘Ταπεινότητα’, ‘Θάρρος’, ‘Φαντασία’, είναι μερικές από τις εκατοντάδες προτάσεις που έχουν σταλεί μέχρι τώρα και οι οποίες δίνουν μία πρώτη γεύση, σε έναν αναπάντεχο χώρο όπως μία ετήσια αναφορά, για το πώς οι νέοι άνθρωποι βλέπουν το μέλλον.

Ανάμεσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα που συμμετέχουν στο project είναι: Politecnico di Milano, Università Bocconi, Università Cattolica del Sacro Cuore, Università degli Studi di Milano, Università di Bologna, LUISS Guido Carli (Ιταλία), ESCP Europe, Groupe ESC Dijon Bourgogne, SKEMA Business School, Reims Management School (Γαλλία), German University in Cairo (Αίγυπτος), Bogazici University, Istanbul Technical University (Τουρκία), The University of Edinburgh, University of Cambridge (Βρετανία), University of Craiova, University POLITEHNICA of Bucharest (Ρουμανία), Universidad De La Salle Bajío (Μεξικό), McGill University (Καναδάς).

Το project απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές, πρόσφατους αποφοίτους, ή σπουδαστές σε προγράμματα Masters από όλα τα τμήματα, ηλικίας 18 – 30 ετών. Για τη συμμετοχή στο project “Imagining the future with you” πρέπει να συνδεθείτε στο www.pirelli.com/corporate/en/default.html ή https://apps.facebook.com/imaginingthefuture/. Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής μπορείτε να εισάγετε τη λέξη που αντιπροσωπεύει το όραμά σας για το μέλλον και ένα κείμενο, μέχρι 140 λέξεων που να εξηγεί την επιλογή σας.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button