NEA

Pininfarina, φόρος τιμής στον Sergio!

Ferrari-Sergio_Concept_2013_1000 (3)

H μπαρτσέτα Pininfarina Sergio παρουσιάζεται στη Γενεύη τιμώντας τον ιδρυτή της εταιρίας ο οποίος απεβίωσε πέρυσι τον Ιούλιο…

Βασίζεται στην Ferrari 458 Spider διατηρώντας το ίδιο μεταξόνιο και τα μετατρόχια. Πίσω από τις πλάτες των επιβατών αναπνέει ο V8 4.5 με 570 PS ο οποίος συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο 7 σχέσεων στέλνοντας την ροπή στους πίσω τροχούς. Το πρωτότυπο Sergio είναι ελαφρύτερο κατά 150 kg (συνολικό απόβαρο 1.280 kg) από την 458 Spider ενώ ο βαθμός δυσκαμψίας είναι σημαντικά υψηλότερος. Ενδεικτικό των επιδόσεων είναι το 0-100 km/h που πετυχαίνεται σε 3,4 sec με την τελική να φτάνει τα 320 km/h.

Όπως και να έχει μικρή σημασία ίσως να έχουν  όλα αυτά σε σχέση με το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι σχεδιαστές συνονθυλεύοντας στοιχεία του παρελθόντος με του μέλλοντος. Μάλιστα, παρόλο που δεν υπάρχει εμπρός παρμπρίζ υπάρχει πίσω το οποίο λειτουργεί σαν αεροδυναμικός θραύστης σε συνδυασμό με την εισαγωγή του αέρα στο καπό που στο τελείωμά της λειτουργεί σαν “σκαλοπάτι” ανασηκώνοντας την ροή του αέρα.

Επειδή δεν υπάρχει παρμπρίζ και οροφή οι επιβάτες πρέπει να φορούν κράνος τα οποία αποθηκεύονται σε ειδικές θήκες κοντά στις πόρτες. Σύμφωνα με δηλώσεις ιθυνόντων «η φίρμα συνηθίζει να σχεδιάζει μοναδικά αυτοκίνητα για ειδικούς πελάτες, δεν μιλάμε μόνο για μοντέλα επίδειξης». Κάτι μας λέει πως κάπου, κάποιος έχει ήδη έτοιμο το μπλοκ των επιταγών…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!