NEA

Spyker, στον αστερισμό του B6 Venator!

Spyker-B6-2014-Geneva (10)

 Η ολλανδική εταιρία παρουσιάζει στη Γενεύη μία ακόμη κατασκευή η οποία αυτή την φορά απευθύνεται σε λίγο… περισσότερους!

Γνωστή πριν από χρόνια από το φλερτ της με την εξαγορά της Saab, η ολλανδική Spyker είναι μια σχετικά μικρή αυτοκινητοβιομηχανία που ωστόσο είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ. Αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στο σήμα της Spyker που παρουσιάζει το πρωτότυπο Β6 Venator με κινητήρα στο κέντρο και χώρο για δύο επιβάτες.

Το αλουμινένιο V6 μοτέρ αποδίδει 375 PS και η αδιευκρίνιστη ροπή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ημιαυτόματο κιβωτίου έξι σχέσεων. Το σασί είναι αλουμινένιο στο μεγαλύτερο μέρος του ενώ το αμάξωμα μήκους 4,3 m να αποτελείται από ανθρακονήματα με το βάρος να «περιορίζεται» στα 1.400 kg.

Το χειροποίητο Venator θα είναι διαθέσιμο αρχές 2014 και θα κοστίζει περίπου 95.000-115.000€. Αξίζει να σημειωθεί πως η Spyker είναι μια εταιρία που κατασκευάζει «στο χέρι» αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων από το 2000. Με μεγάλα επενδυτικά σχέδια στη Μέση Ανατολή και στην Ασία η κρίση την πλήγωσε σφόδρα αφού το Venator θα αποτελέσει ένα από τα… φτηνότερα μοντέλα της εταιρίας με στόχο την διεύρυνση του πελατολόγιου της.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!