NEA

KIA, με Cross GT SUV στη Σεούλ!

KIA Cross GT SUV (1)

Η κορεατική εταιρία αναζητά το δικό της μεγάλο crossover στοχεύοντας στα μεγάλα σαλόνια…

Με στόχο κυρίως την αμερικανική και ασιατική αγορά η Kia παρουσιάζει στην έκθεση της Σεούλ ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο αν μπει τελικά στην παραγωγή στοχεύει ευθέως σε ανταγωνιστικά crossover όπως είναι το Infiniti. Μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Sorento (με μήκος 4,897 m), με στάνταρ τετρακίνηση και υβριδικό σύστημα κίνησης το Cross GT αποτελεί κατά μία έννοια απόγονο του GT Concept που έδινε το παρόν σε διάφορα auto show από το 2011.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από βενζινοκινητήρα V6 3.8 που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 400 ίππους ενώ την ροπή στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Σύμφωνα με την Kia η «καθαρή» ηλεκτροκίνητη αυτονομία φτάνει τα 20 km. Ακόμη και αν το Cross GT δεν βγει ποτέ στην παραγωγή υπάρχουν σχέδια για εξέλιξη του υβριδικού συστήματος, όπως λένε οι ίδιοι οι Κορεάτες.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!