NEA

Citroen, πλήρης αποκάλυψη για το νέο C4 Picasso [upd]

2013-Citroen-C4-Picasso

Μετά τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο έφτασε η ώρα της ολικής αποκάλυψης για τη νέα ελαφρύτερη και πιο κόμπακτ γενιά C4 Picasso…

Όπως είχε γίνει γνωστό από το σαλόνι της Γενεύης, το νέο C4 Picasso υιοθετεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Technospace που είχε παρουσιαστεί στην ελβετική έκθεση. Όντως, το βλέμμα τραβά η εμπρός συμπαγής μάσκα την οποία διατρέχει μία διπλή ρίγα σχηματίζοντας το λογότυπο της εταιρίας ενώ εντύπωση προκαλούν τα βασική φώτα ανάμεσα στα LED ημέρας και τα κάτω προβολάκια.

Στο πίσω μέρος η εικόνα εξακολουθεί να είναι συμπαγείς με τα LED φωτιστικά ενώ να πούμε πως το μήκος φτάνει τα 4,43 m, το πλάτος τα 1,83 m και το ύψος τα 1,61 m με αποτέλεσμα το νέο C4 Picasso να είναι 40 mm κοντύτερο και 50 mm χαμηλότερο. Από την άλλη, το μεταξόνιο φτάνει τα 2,785 m και είναι 55 mm μακρύτερο ενώ το σασί πατά και σε φαρδύτερα μετατρόχια (+82 mm εμπρός, +31 mm πίσω).

Στο εσωτερικό σχεδόν τα πάντα είναι συγκεντρωμένο στο μέσο του ταμπλό, συγκεκριμένα σε δύο ψηφιακές οθόνες (ίσως και με εναλλασσόμενες θεματικές ενότητες): την επάνω μεγάλη 12’’σε ρόλο πίνακα οργάνων και την μικρότερη κάτω για τις multimedia πληροφορίες και ρυθμίσεις η οποία είναι αφής διάστασης 7’’.

Το νέο C4 Picasso βασίζεται στη νέα πλατφόρμα EMP2 εξοικονομώντας 70 kg μόνο από αυτή ενώ εκτιμάται πως από πλευράς κινητήρων θα υπάρχουν οι ντίζελ εκδόσεις 1.6 HDi με 114 και 150 PS και οι βενζινοκίνητες VTi 120 (120 PS) και THP 155 (156 PS). Η Citroen στέκεται ιδιαίτερα στην έκδοση 1.4 e-Di 90 με 92 PS και εκπομπή CO2 στα 98 g/km αναδεικνύοντας το νέο C4 Picasso ως ένα από τα πιο «πράσινα» MPV. Αυτό που μένει είναι και η αποκάλυψη του 7-θέσιου Grand C4 Picasso.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!