NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Dainese, αερόσακοι για μοτοσικλετιστές!

Motorrad Airback

Το μόνο σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Honda Gold Wing και είναι ενσωματωμένο στο φαίρινγκ της προστατεύει ικανοποιητικά μόνο σε περιπτώσεις μετωπικής σύγκρουσης.

Motorrad AirbackH Dainese, η ιταλική εταιρεία κατασκευής ιματισμού και αξεσουάρ για μοτοσικλετιστές, εξέλιξε ένα σύστημα αερόσακων, το D-Air Street, που με βάσει τις πληροφορίες από τη γερμανική λέσχη ADAC και το γνωστό TUV λειτουργεί απόλυτα ικανοποιητικά και προστατεύει αποτελεσματικά -σε αντίθεση με τα συστήματα του είδους που είχαν παρουσιαστεί κατά καιρούς.

Η υιοθέτηση των αερόσακων στις μοτοσικλέτες έχει μια ιδιαίτερα μεγάλη παράμετρο δυσκολίας, που έχει να κάνει με το που θα βρεθεί ο οδηγός σε περίπτωση ατυχήματος. Παράλληλα τα συστήματα με αερόσακους γύρω από τον οδηγό καθυστερούσαν να ενεργοποιηθούν, μιας και φούσκωναν όταν ο οδηγός είχε φύγει από τη σέλα και είχε απελευθερωθεί ο σχετικός ιμάντας που προκαλούσε την ενεργοποίηση.

Motorrad AirbackΣτο D-Air Streer της Dainese οι δύο αερόσακοι συνολικής χωρητικότητας 12 lt είναι ενσωματωμένοι στο δερμάτινο μπουφάν ή γιλέκο που φοράει ο οδηγός και προστατεύουν, όταν φουσκώσουν, την πλάτη του, το θώρακα και το λαιμό του. Το σύστημα έχει επιπλέον αισθητήρες στο πιρούνι και στο πλαίσιο της μοτοσικλέτας, με τη βοήθεια των οποίων αναγνωρίζονται καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε πτώση.

Στις περιπτώσεις αυτές οι αερόσακοι -η κεντρική μονάδα ελέγχου τους είναι μόνιμα συνδεδεμένη με τους αισθητήρες που προαναφέραμε- ενεργοποιούνται μέσα σε 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου, πολύ πριν έρθει ο οδηγός σε επαφής με την άσφαλτο ή το έδαφος.

Motorrad AirbackΤο σύστημα της Dainese έχει δοκιμαστεί, πέρα από τα test των ADAC και TUV που είπαμε, και στους αγώνες με το D-Air Racing με επίσης μεγάλη επιτυχία. Το θέμα εδώ φυσικά είναι, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, είναι το κόστος, μιας και το γιλέκο με τους αερόσακους κοστίζει πάνω κάτω 750 ευρώ, το μπουφάν 1.500 και η μονάδα ελέγχου με τους αισθητήρες πάνω στη μοτοσικλέτα περίπου 500 ευρώ.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!