NEA

VW, Taigun και για την Ευρώπη!

Volkswagen-Taigun_Concept_2012_1000 (8)

Το μικρότερο SUV της γερμανικής εταιρίας βασίζεται στο up! και μετά την επίσημη παρουσίαση του στην Βραζιλία τέλη 2012 ετοιμάζεται και για την ευρωπαϊκή αγορά…

Με τις πωλήσεις στην κατηγορία των SUV να ακολουθούν δικαιολογημένα λόγω κρίσης πτωτική πορεία, οι εταιρίες στρέφονται σε μικρότερα μοντέλα όπως είναι το Taigun το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κόμπακτ SUV με μήκος κάτω από τέσσερα μέτρα που θα βασίζεται στο up! και θα εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα που θα αποδίδει 110 PS. Ενδεικτικό των επιδόσεων είναι το 0-100 km/h που πετυχαίνετε 9,2 sec ενώ το ίδιο μοτέρ αναμένεται να τοποθετηθεί και σε μια «γρήγορη» έκδοση του up! GT.

Στην ίδια κατηγορία θα δώσει το παρόν και η Ford με το Ecosport ενώ αναφορικά με τα σχέδια της VW να πούμε πως το νέο Tiguan θα κυκλοφορήσει το 2015 με σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο CrossBlue ενώ θα υπάρξει μία μεγαλύτερη έκδοση XL καθώς και μία Cross Coupe.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!