NEA

Renault, ένα τρελό πρωτότυπο!

Concept-Twizy-Renault-Sport-F1 (10)

To Twizy Renault Sport F1 εξοπλίζεται με τεχνογνωσία από την Fomula 1 και είναι τόσο γρήγορο όσο ένα Megane RS!

Concept-Twizy-Renault-Sport-F1 (2)Όταν οι ειδικοί στο τμήμα Renaultsport αποφασίσουν να συνεργαστούν με αυτούς στην Renault Sport F1 να ποιο είναι το αποτέλεσμα: να μεταμορφώσουν ένα άκακο ηλεκτροκίνητο concept car -ισχύος 12 kW- σε μία φαντεζί αγωνιστική μηχανή με ρύγχος, αεροδυναμικό διαχύτη και πίσω πτέρυγα, στοιχεία που παραπέμπουν σε μονοθέσιο. Τα ελαστικά είναι σλικ, το τιμόνι είναι παρόμοιο με αυτό που έχουν τα μονοθέσια της F1 ενώ το πίσω κάθισμα έχει θυσιαστεί για να χωρέσει το KERS.

Renault F1 2014, ο νέος τούρμπο V6!

Concept-Twizy-Renault-Sport-F1 (3)Συγκεκριμένα, πίσω από το εντυπωσιακό αμάξωμα υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας (KERS) προσφέροντας επιπλέον ώθηση ισχύος 82 PS (η συνολική ισχύς φτάνει τους 98 PS) για συγκεκριμένο διάστημα (για περίπου 13 sec). Τα βασικά στοιχεία του KERS είναι ένα ηλεκτροκινητήρας που παίζει το ρόλο και της γεννήτριας (μονάδα MGU) και βρίσκεται συνδεδεμένος στην έξοδο ισχύος, οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων που προσφέρουν αυτονομία για 80 km και η μονάδα ελέγχου (KCU). Έτσι, το Twizy Sport F1 μπορεί να επιταχύνει σε μόλις 6 sec για τα 0-100 km/h με αποτέλεσμα να είναι ταχύτερο ακόμη και από το Megane RS με τους 265 PS!

Renault , περισσότερα για το νέο Clio R.S. EDC!

Twizy-Renault-Sport-F1-Concept-Specifications

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!