NEA

Auto Edison VLC 4.0, παράξενο όσο δείχνει!

Edison2

Πίσω από την φουτουριστική σχεδίαση που σε καμία περίπτωση δεν θα βλέπαμε στην παραγωγή κρύβεται μπόλικη τεχνολογία…

Το VLC της Edison 2 -είναι μελετητικό γραφείο και έχει κερδίσει το βραβείο Automotive X-Prize που συνοδευόταν από 5 εκατομμύρια δολλάρια- ζυγίζει μόλις 500 kg, και καταναλώνει μόνο 2,3 lt/100 km. Άλλωστε η κατανάλωση ήταν που του έδωσε του βραβείο, ενώ χάρη στο χαμηλό βάρος και το συντελεστή οπσθέλκουσας 0,16 που επιδεικνύει αρκείται σε έναν κινητήρα μόλις 250 cc.

Πίσω από την περίεργη εικόνα του αμαξώματος κρύβεται ένα πανάλαφρο, σούπερ αεροδυναμικό και υπεροικονομικό διθέσιο αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό του μεταξύ άλλων οι τροχοί που δεν είναι ελεύθεροι σε σχέση με το αμάξωμα αλλά και πλήρως καλυμμένοι, καθώς και η μη χρήση τόσο εξωτικών όσο και πανάκριβων υλικών όπως τα ανθρακονήματα.

To μεγάλο τεχνολογικό βήμα που κάνει το VLC (τα αρχικά σημαίνουν Very Light Car) είναι όμως η ανάρτησή του, μιας και αμορτισέρ, ελατήρια και δισκόφρενα έχουν ενσωματωθεί όλα σε ένα σύνολο, τόσο μικρό που χωράει στις πλήμνες των τροχών και τόσο ελαφρύ που μειώνει σημαντικά τη μη αναρτώμενη μάζα.

Η Edison πάντως κάνει σχέδια, χωρίς να το έχει αποφασίσει όμως ακόμα και κυρίως  για την περίπτωση που το αυτοκίνητό της θα περνούσε στο στάδιο της κανονικής παραγωγής. Στην περίπτωση αυτή και με 10.000 μονάδες του να κατασκευάζονται ετησίως το Auto Edison VLC 4.0 θα κόστιζε περίπου 16.000 €. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!