NEA

BMW, ανανέωση για όλη την σειρά 5!

BMW-5-Series-2013-FL (3)

Διακριτική ανανέωση και νέες εκδόσεις χαρακτηρίζουν όλη τη σειρά 5, από την μικρότερη έως και την κορυφαία Μ5.

Ένα από τα κορυφαία σεντάν της αγοράς ανανεώνεται για να συνεχίσει φρεσκαρισμένο την πορεία του ως το 2015 οπότε και αναμένεται η νέα γενιά της σειράς 5. Τα νέα στοιχεία συντρέχουν με ένα τυπικό facelift που επικεντρώνεται σε επανασχεδιασμένα σημεία του αμαξώματος (μάσκα, προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα κ.α.) ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις, αναβαθμισμένη λειτουργία του Connected Drive, πλουσιότερος τεχνολογικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και άνοιγμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ με πέρασμα του ποδιού κάτω από το πίσω προφυλακτήρα (στάνταρ σύστημα στην έκδοση Touring).

Αλλαγές υπάρχουν στην γκάμα των κινητήρων που αφορούν στη προσθήκη της ντίζελ entry level έκδοσης 518d (2.000 cc με 143 PS και 360 Nm, 0-100 σε 9,6 sec με τελική 214 km/h, μέση κατανάλωση 4,5lt/100 km). Πρέπει να σημειωθεί πως καταργείται η 530i (με τον ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο τρίλιτρο κινητήρα), η 520d συνδυάζεται και με τετρακίνηση ενώ η κορυφαία έκδοση ανανεώνεται με V8 διπλοτούρμπινο ισχύος 450 PS. Αναβαθμισμένη είναι και η λειτουργία των αυτόματων κιβωτίων 8 σχέσεων της ZF που σε κίνηση cruising με χαμηλό φορτίο αποσυμπλέκονται από το βολάν του μοτέρ ώστε να επιτρέπουν ξεκούραστο και πιο οικονομικό ρολάρισμα προς όφελος της κατανάλωσης.

Για τους «γρήγορους» ενδιαφέρον έχει η ανανεωμένη Μ5 με αισθητικές αλλαγές που παραπέμπουν στη νέα Μ6. Μικρής έκτασης βελτιώσεις έχουν γίνει στα μηχανικά μέρη και κάτω από καπό συνεχίζει να βασιλεύει ο V8 TwinPower με τα διπλά τούρμπο που απαράλλαχτη ισχύ στους 560 PS και 680 Nm ενώ συνδυάζει με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Ενδιαφέρον έχει το πακέτο αναβάθμισης Competition με κεραμική δισκόφρενα και μια μικρή αύξηση της ισχύος στους 575 PS.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!