NEA

Renault, TwinRun με 320 άλογα!

Renault TwinRun concept officially revealed (2)

Το πρωτότυπο Twin’Run παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Μονακό με αφορμή το διάσημο Grand Prix που έγινε πριν από μερικές μέρες…

Renault TwinRun concept officially revealed (11)Μετά το ηλεκτροκίνητο Twin’Z που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο και το πρόσφατο «φορμουλίστικο» Twizy, η Renault αποκαλύπτει ένα ακόμη εκκεντρικό concept που συνδυάζει τα αγωνιστικά γονίδια του Clio V6 με το θρυλικό Renault 5, όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν από μερικές εβδομάδες.

Το Twin’Run είναι κεντρομήχανο και εξοπλίζεται με τον V6 κινητήρα 3,5 lt του Megane Trophy που αποδίδει 320 PS στις 6.800 rpm και 379 Nm στις 4.850 rpm. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω εξατάχυτου σειραϊκού κιβωτίου στους πίσω τροχούς με μπλοκέ διαφορικό ενώ τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 4,5 sec με την τελική να φτάνει 250 km/h!

Renault F1 2014, ο νέος τούρμπο V6!

Renault TwinRun concept officially revealed (12)Το βάρος περιορίζεται στα 950 kg χάρη στα πάνελ του σωληνωτού αμαξώματος από φάϊμπεργκλας (fiberglass) ενώ η οροφή, οι θόλοι των τροχών, ο πίσω διαχύτης και αρκετά άλλα μέρη είναι από ανθρακονήματα. Μερικά από τα σχεδιαστικά στοιχεία θα τα δούμε στην επόμενη γενιά Twingo.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 3.680 mm, το πλάτος τα 1493 mm και το ύψος τα 1493 mm ενώ η κατανομή βάρους είναι 43/57 (εμπρός/πίσω). Οι τροχοί 18’’ φορούν ελαστικά 205/40 εμπρός και 245/35 πίσω ενώ την επιβράδυνση αναλαμβάνουν ενισχυμένα δισκόφρενα με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.

Renault , περισσότερα για το νέο Clio R.S. EDC!

Στο εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα της Sparco, ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,5’’, η λαβή του χειρόφρενου έχει αγωνιστική θέση εμώ γενικότερα υπάρχει… εχθρικό κλίμα ακόμη και για πολύ μεγαλύτερα μοντέλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!