NEA

Porsche, πλαγιοστρίβοντας με τη νέα 911 GT3!

porsche 911 gt3 technical video (2)

Για πρώτη φορά η γερμανική φίρμα χρησιμοποιεί ενεργή τετραδιεύθυνση με αποτέλεσμα η GT3 των 475 PS να πλαγιολισθαίνει… πλαγιοστρίβοντας!

Δείτε στο σχετικό βίντεο πως λειτουργεί το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης το οποίο χρησιμοποιείται και στην 918 Spyder. Στις χαμηλές ταχύτητες οι πίσω τροχοί στρίβουν -με την βοήθεια ενός μηχανισμού- ελαφρώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός ενώ στις υψηλές ταχύτητες και οι τέσσερις τροχοί στρίβουν με την ίδια φορά (φυσικά, οι πίσω μέχρι μία πολύ μικρή γωνία, περίπου έως 3 μοίρες).

Οι ενεργές βάσεις -με μαγνητορεολογικό υγρό- του κινητήρα που είχαμε δει από την προηγούμενη γενιά χρησιμοποιούνται και στη νέα GT3 περιορίζοντας τις δονήσεις και τους κραδασμούς, δίχως να επηρεάζεται η δυναμική ευστάθεια του πίσω άξονα. Στο βίντεο γίνεται αναφορά και για το torque vectoring που κατανέμει ιδανική την ροπή ανάμεσα στους δύο τροχούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!