NEA

Aston Martin, αυτή είναι η ταχύτερη όλων των εποχών!

Aston Martin V12 Vantage S 2014 (6)

Η ανανεωμένη V12 Vantage S είναι το ταχύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει η βρετανική φίρμα στην ιστορία της…

Διανύοντας την επετειακή περίοδο ενός αιώνα από τότε που η βρετανική φίρμα ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Lionel Martin και τον Robert Bamford, η γιορτή συνεχίζεται με την επανασχεδιασμένη και αναβαθμισμένη V12 Vantage S. Ξεχωρίζει η γρίλια που παραπέμπει στο πρωτότυπο CC100 ενώ ο κινητήρας με αυξημένη απόδοση στους 573 PS (από 517 της απλής έκδοσης).

Με εξαίρεση την περιορισμένης παραγωγής One-77, η Aston Martin αναφέρει πως η V12 Vantage S είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει καθώς η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 328 km/h και παρόλο που το «0-100» δεν ανακοινώνεται, εκτιμάται πως θα ολοκληρώνεται σε  λιγότερο από 4,0 sec.

Το ατμοσφαιρικό μοτέρ χωρητικότητας 5,9 lt έχει ροπή 620 Nm στις 5.750 rpm ενώ από τις 1.000 rpm εμφανίζονται τουλάχιστον 440 Nm, σύμφωνα με την Aston Martin. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων (της Oerlikon Graziano) που προέρχεται από την V8 Vantage S και είναι ελαφρύτερο κατά 25 kg από το μηχανικό εξάρι που αντικαθιστά.

H ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Bilstein έχει τρία προγράμματα, η κρεμαγιέρα της ZF έχει δύο ρυθμίσεις, τα κεραμικά δισκόφρενα είναι της Brembo και προέρχονται από την One-77, το σύστημα ευστάθειας δύο σταδίων έχει εξελιχθεί από την Continental και τα ελαστικά είναι τα Pirelli P Zero Corsa. Όσο για τη τιμή πώλησης αυτή θα ξεφεύγει αρκετά από τις 160.000€ που κοστίζει η απερχόμενη Vantage S.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!