NEA

Pagani Zonda Revolucion: 2.200.000€ για 800 άλογα!

Pagani-Zonda-Revolucion-2

To Pagani Zonda Revolucion είναι η τελική έκδοση του πρώτου μοντέλου της Pagani, του Zonda, που την έβαλε για τα καλά στο πολύ κλειστό club των κατασκευαστών εξωτικών σούπερ σπορ μοντέλων.

Pagani-Zonda-Revolucion-1Και προκειμένου να κάνει όσο πιο εμφατική γίνεται την παρουσία της -και στη συνέχεια την απουσία της- η Zonda Revolucion έφτασε τους 800 PS και τα 730 Nm, πάντα από τον θηριώδη V12 των 6.000 cc της AMG. Παράλληλα υποβλήθηκε και σε αυστηρή δίαιτα, με αποτέλεσμα να ζυγίζει μόλις 1.070 kg.

Για τις επιδόσεις άλλωστε έγιναν και αεροδυναμικές βελτιώσεις, ενώ η πίσω αεροτομή ρυθμίζεται -από ένα μπουτόν στο τιμόνι- πάνω από τα 100 km/h σε δύο θέσεις, ανάλογα με το αν ο οδηγός θέλει να αυξήσει ή να μειώσει την πίεση στο πίσω μέρος.

Pagani, ένα απίθανο βίντεο για το Huayra!

Pagani-Zonda-Revolucion-3Δυνατότητες ρύθμισης και μάλιστα μια ντουζίνα διαθέτει και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης της Bosch, ενώ οι 800 PS καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειραϊκού κιβωτίου 6 σχέσεων, που για κάθε αλλαγή χρειάζεται μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Με όλα αυτά το 0-100 έρχεται σε λιγότερα από 2,7 sec με τελική στα 350 km/h, ενώ οι άνθρωποι της εταιρείας λένε πως τα 6:47 min που πέτυχε η Zonda R στο Nurburgring κατεβαίνουν με την καινούργια κι άλλο. Με την καινούργια που προ φόρων κοστίζει 2,2 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί μόλις πέντε φορές. Πάντως ακόμα και αν έχετε τα χρήματα στην άκρη δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε: και οι 5 Pagani Zonda Revolucion έχουν ήδη πουληθεί.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!