NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο;

moscow-traffic-jam

Δείτε τα 10 μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα στην ιστορία της αυτοκίνησης σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes…

Ο τρόμος και ο φόβος για όλους τους οδηγούς δεν είναι άλλος από τις τεράστιες ουρές που δημιουργούν τα μποτιλιαρίσματα. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι: από ένα απλό ατύχημα μέχρι και μία φυσική καταστροφή, από μία καλοκαιρινή έξοδο λόγω διακοπών μέχρι και μια διαφυγή πανικού λόγω πολιτικών εξελίξεων. Ένα μποτιλιάρισμα μπορεί να διαρκέσει από ώρες μέχρι και μέρες όπως αυτό που συνέβη στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2010. Κάντε κλικ σε κάθε ημερομηνία για να δείτε τι συνέβη τότε…

Περίπου 500.000 οδηγοί φεύγοντας από το θρυλικό φεστιβάλ Woodstock σχημάτισαν ουρά 35 km με τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα στην πολιτεία Bethel της Νέας Υόρκης για περίπου 3 ημέρες.
Το ευρωπαϊκό ρεκόρ κατέχει η Γαλλία. Μία μέρα του Φλεβάρη δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό μήκους 160 km από την Λυών στο Παρίσι, με μεγάλα διαστήματα ακινητοποίησης. Οι λόγοι ήταν η χειμερινή απόδραση και οι χάλια καιρικές συνθήκες.
Όταν η επιστροφή στο τελείωμα της θερινής περιόδου συμπίπτει με την εμφάνιση του τυφώνα Winona υπάρχει αρκετός πανικός για να δημιουργήσει ουρά από 15.000 αυτοκίνητα συνολικού μήκους 120 km στην δυτική Ιαπωνία μεταξύ της πόλης Hyogo και Shiga.
Με την πτώση του τείχους στις 12 Απριλίου περίπου 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα είχαν μία και μόνη κατεύθυνση από την ανατολική Γερμανία. Δυτικά… Δεν πρόκειται ακριβώς για μποτιλιάρισμα αλλά η ροή τόσο μεγάλου αριθμού οχημάτων ήταν πρωτοφανής για τα χρονικά.
Μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου επικρατεί πανικός. Τα πάντα έχουν μπλοκάρει, γέφυρες, δρόμοι, τούνελ μέχρι να εξακριβωθεί τι έχει γίνει. Χάος παντού με τα αυτοκίνητα κολλημένα στους δρόμους της πόλης…
Την 21 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 2,5 εκ. άνθρωποι τρέχουν να εγκαταλείψουν το Χιούστον καθώς ο τυφώνας Rita πλησιάζει με ταχύτητα. Στον κόμβο 45 τα αυτοκίνητα σχηματίζουν μποτιλιάρισμα μήκους 160 km σε μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις αμερικανικής πόλης.
Στο Σάο Πάολο είναι συνηθισμένοι στο έντονο κυκλοφοριακό και στην πολύωρη παραμονή στο αυτοκίνητο, ειδικά τις ώρες εργασίας. Την 10η Ιουνίου όμως καταγράφηκε μποτιλιάρισμα άνευ προηγουμένου μήκους 200 km!
Αυτό είναι το μεγαλύτερο μποτιλιάριασμα μέχρι στιγμής. Χιλιάδες φορτηγά με δομικά υλικά για την σύγχρονη Κίνα και εκατοντάδες σημεία με οδικά έργα είναι ένας πολύ κακός συνδυασμός για την μόνη οδική αρτηρία που συνδέει το Πεκίνο με την υπόλοιπη Ασία. Εκείνο τον Αύγουστο δημιουργήθηκε ένα 12ήμερο μποτιλιάρισμα μήκους 90 km το οποίο κράτησε μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου!
Τυφώνας παραλύει τα πάντα την 1η Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα ένα 12ώρο μποτιλιάρισμα κοντά στο Σικάγο.
Πέρυσι στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Μόσχας και St Petersburg (απόσταση περίπου 650 km με το τραίνο) δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα μήκους 200 km που διήρκησε 3 ημέρες. Αιτία το χιόνι ύψος τριών ποδιών στο σημείο M-10 που επέτρεπε την διαφυγή των οχημάτων από μια λωρίδα προς κάθε κατεύθυνση.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Στο μποτιλιάρισμα του Χιούστον το 2005 ήμουν κι εγώ μέσα σε ένα απ αυτά τα αυτοκίνητα. Διανυσαμε μια απόσταση 40km μέσα σε 16 ώρες. Αυτή η μαζική έξοδος και ο πανικός οφειλόταν στο ότι πριν μερικές εβδομάδες είχε γίνει το κακό στη Νέα Ορλεάνη με την Κατρινα και όλοι (συμπεριλαμβανομενων και των ΜΜΕ) αδικαιολόγητα νόμιζαν πως θα γίνει το ίδιο κι εδώ.
    Δεν ξερω γιατί αλλά όλοι οι έξοδοι στον I45 είχαν κλείσει με οδοφραγματα και στην κυριολεξια έπρεπε να παρακαλεσω έναν σερίφη να με αφήσει να βγω αφού τον διαβεβαίωσα ότι στην συγκεκριμένο μέρος (Conroe βόρειο προάστιο του Χιούστον) είχα κάνει διευθετήσεις να μείνω. Όταν είδε το γιο μου στο πίσω κάθισμα (ηταν 14 μηνών) μου είπε κανω εναν κυκλο σπρώξε το οδόφραγμα στην άκρη περνά και μετά ξανά βάλε το πίσω. Πράγμα που έκανα. Τελικά αυτός ο τυφώνας όχι μόνο δεν έκανε ζημιά αλλά τελευταία στιγμή έστριψε και το μόνο που είχε το Χιούστον ήταν βροχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button