ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τηλεματική στην υπηρεσία παρκινγκ από την Audi!

Audi-wireless-parking-payment-system (2)

Βρίσκεται ενοχλητικό ή βαρετή την διαδικασία πληρωμής στο σημείο εξόδου των μεγάλων παρκινγκ;

Audi-wireless-parking-payment-system (1)Ανάμεσα στις μελλοντικές εφαρμογές τηλεματικής για το αυτοκίνητο (επικοινωνία V2V, online πλοήγηση μέσω διαδικτύου, πρόσβαση στο Google Earth κ.α.) εξετάζεται και η αυτόματη αποπληρωμή στα σημεία εξόδου των σταθμών στάθμευσης. Η Audi ανακοίνωσε ένα σύστημα ασύρματης εξόφλησης (Audi connect wireless payment) το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά σε μερικούς μήνες (στο Ingolstadt, στη έδρα της Audi) και θα συμμετάσχουν περισσότερα από 13.000 αυτοκίνητα.

Audi-wireless-parking-payment-system (1)Οι εγκαταστάσεις του πάρκινγκ θα επικοινωνούν με κάθε αυτοκίνητο μέσω ραδιοφωνικής συχνότητας (RFID ή Radio Frequency Identification) ενώ ο πομποδέκτης θα είναι τοποθετημένος στο παρμπρίζ (φανταστείτε κάτι σαν το e-pass). Κάθε πομποδέκτης θα αντιστοιχεί σε ένα λογαριασμό (που θα λαμβάνει κάθε μήνα) όπου θα αφαιρείται άμεσα το αντίτιμο καθώς κάθε εγκατάσταση του πάρκινγκ θα έχει καταγράψει το bar code εισόδου και τον χρόνο φιλοξενίας. Έτσι, ο οδηγός δεν θα χρειάζεται ούτε να πάρει κάρτα εισόδου, ούτε να την αναζητά για να καταβάλλει το αντίτιμο μιας και όλα θα γίνονται στον… αυτόματο!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!