NEA

Έρχεται το VW Buggy up!

Evolution eines Spassmobils

Κινητήρας του VW Buggy up! όταν αυτό περάσει στην κανονική παραγωγή θα είναι ο γνωστός τρικύλινδρος χιλιάρης με τους 60 και 75 ίππους.

To VW Buggy up! ήταν ένα από τα 5 πρωτότυπα που είχε παρουσιάσει η Volkswagenστην τελευταία έκθεση της Φρανκφούρτης το 2011 και τα οποία βασίζονται στο up!, που τότε είχε παρουσιαστεί επίσημα. Από τότε μέχρι τώρα το δρόμο της παραγωγής έχουν πάρει το ηλεκτρικό E-up! και το Cross up!, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα το ίδιο θα γίνει και με το Buggy up!. Κι αυτό γιατί πήρε το πράσινο φως και από την επιτροπή πατεντών των ΗΠΑ, οπότε μάλλον το concept υλοποιείται.

Η Αμερική πάντως αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερη σημαντική αγορά για το Buggy, ακριβώς όπως συνέβαινε με τους διάσημους προκατόχους του της δεκαετίας του ’60 που βασίζονταν στον τότε Σκαραβαίο. Το σύγχρονο Buggy μιμείται όσο αυτό είναι δυνατόν το στυλ τους και έτσι η εμφάνισή του είναι μια μίξη του all time classic σχήματος και του up! Έτσι, για το σκοπό αυτό και σε σχέση με το μίνι της VW, το καπό έχει χαμηλώσει αρκετά, το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ ανοίγει σε δύο μέρη όπως στα πικ-απ, το πανί που λειτουργεί σαν οροφή μπαίνει και βγαίνει πανεύκολα και προστατεύει από τη βροχή.

Ακόμα όμως κι αν δεν το βάλει κανείς δεν υπάρχει ζήτημα, καθώς το εσωτερικό είναι αδιάβροχο, ενώ προκειμένου να μην υπάρχουν θέματα ακαμψίας έχει ενισχυθεί το δάπεδο. Έτσι κι αλλιώς όμως το Buggy up! έχει μικρές εξωτερικές διαστάσεις -μήκος 3,58 μέτρα, ενώ είναι και σχεδόν 20 εκατοστά πιο χαμηλό από το τρίθυρο up! στο οποίο βασίζεται (ύψος: 1,29)- οπότε αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης σε ότι αφορά τη στιβαρότητα του πλαισίου του.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!