NEA

Ford Focus ST & Fiesta ST με τις ευλογίες της Mountune!

Focus-ST-montune

Τα πακέτα αναβάθμισης Fiesta ST και Focus ST Mountune θα διατίθενται σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές από το Σεπτέμβριο, μεταξύ των οποίων και στην ελληνική…

Τα πακέτα εξελίσσονται από την εξειδικευμένη εταιρία σε αγωνιστικούς κινητήρες και μοντέλα δρόμου υψηλών επιδόσεων Mountune και αυξάνουν την ισχύ του δίλιτρου κινητήρα EcoBoost του Focus στους 275 ίππους, 10 ίππους παραπάνω από μία Porsche Boxster η οποία, με κόστος 38.237 λίρες (44.025 ευρώ), είναι ακριβότερη κατά 15.000 λίρες (17.270 ευρώ). Ακόμα και το Ford Sierra Cosworth RS500 ωχριά μπροστά σ’ ένα Focus ST βελτιωμένο από τη Mountune το οποίο επιταχύνει από 0 -100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6”– πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από το στάνταρ Focus ST.

Η Ford προσφέρει επίσημο πακέτο αναβάθμισης Mountune και για το Fiesta ST, το οποίο θα αυξήσει τη μέγιστη διαθέσιμη ισχύ στους 215 ίππους*, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7”, ταχύτερο σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο (6,9”) αλλά και από μία Mercedes-Benz SLK 200 AMG Sport7G-Tronic Plus αξίας 35.865 λιρών (41.295 ευρώ).

Τα πακέτα αναβάθμισης Mountune αυξάνουν την ρεπρίζ των Focus ST και Fiesta ST. Η μέγιστη ροπή του Focus ST που φτάνει στα 400 Nm βελτιώνει την επιτάχυνση 50-100 χλμ./ώρα με τέταρτη σχέση κατά 0,8” στα 4,9”. Η μέγιστη ροπή του Fiesta ST αυξάνεται στα 320 Nm* βελτιώνοντας την επιτάχυνση 50-100 χλμ./ώρα με τέταρτη σχέση κατά 0,7”, στα 5,7”.

Οι έμποροι Ford που είναι εξουσιοδοτημένοι για την πώληση προϊόντων της Mountune θα μπορούν να τοποθετήσουν το πακέτο αναβάθμισης γρήγορα – λιγότερο από 60 λεπτά για το Fiesta ST και σε λιγότερο από 90 λεπτά για το Focus ST. Και τα δύο καλύπτονται πλήρως από την εγγύηση της Ford, που σημαίνει ότι οχήματα με πακέτα Mountune καλύπτονται από μηχανικές βλάβες για τρία χρόνια ή 60.000 μίλια από την αρχική ημερομηνία αγοράς.

Το πακέτο αναβάθμισης Focus ST Mountune διατίθεται σε ασημί και μαύρο και περιλαμβάνει χυτό σωλήνα εισαγωγής ελαφρού κράματος, φίλτρο ελευθέρας, μεγάλο εναλλάκτη αέρα ελαφρού κράματος και εξατομικευμένη χαρτογράφηση κινητήρα. Η έκδοση Fiesta ST έχει νέα βάση στο φιλτροκούτι με δευτερεύουσα εισαγωγή, φίλτρο ελευθέρας και εξατομικευμένη χαρτογράφηση κινητήρα.

Το πακέτο αναβάθμισης Focus ST Mountune κοστίζει 1.225 λίρες (1.410 ευρώ) στην ασημί, 1.275 λίρες (1.468 ευρώ) στη μαύρη εκδοχή, με το συνολικό κόστος να παραμένει κάτω από ένα στάνταρ Volkswagen Golf GTi. Το πακέτο αναβάθμισης Fiesta ST Mountune κοστίζει 599 λίρες (690 ευρώ)**, παραμένοντας οικονομικότερο από το στάνταρ Peugeot 208 GTi και το Renault sport Clio 200 Turbo.

*Οι τιμές ισχύος επιτεύχθηκαν με στιγμιαία χρήση του overboost
**Τιμές Βρετανίας με ΦΠΑ

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!