NEA

Mercedes-Benz S63 AMG με 585 ίππους!

Mercedes-Benz S 63 AMG (V221) 2013
Μερικές εβδομάδες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της, η ταχύτερη και ισχυρότερη S-Class κυκλοφορεί… στο διαδίκτυο!

Ακόμη μία AMG έκδοση; Όχι ακριβώς, αφού πρόκειται για την πιο χλιδάτη και ακριβότερη AMG μιας και αναφερόμαστε στην ναυαρχίδα της Mercedes, τη νέα S-Class. Τα διακριτικά «twin-turbo V8» στα πλαϊνά του ντοπαρισμένου αμαξώματος κάνουν την διαφορά και σηματοδοτούν την ισχυρότερη έκδοση του V8 των 5,5 lt που αποδίδει 585 PS και 900 Nm ροπής.

Σε σχέση με την προκάτοχό της, η S63 AMG είναι κατά 100 kg ελαφρύτερη και με αναλογία 3,49 kg/PS η επιτάχυνση από στάση για τα 100 km/h πετυχαίνεται σε μόλις 4 sec. Μερικά ακόμη στοιχεία/νούμερα που εντυπωσιάζουν είναι πως ο V8 τεχνολογίας BlueDIRECT πληρεί ήδη το Euro 6, έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση 10,1 lt/100 km (από 10,3) και εκπομπή CO2 237 g/km (από 242).

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω του κιβωτίου MCT-7 διπλού συμπλέκτη ενώ υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση με το σύστημα 4MATIC με νορμάλ κατανομή στο 33/67 (εμπρός/πίσω). Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα της αερανάρτησης AIRMATIC καθώς και του καινοτόμου συστήματος MAGIC BODY CONTROL για το οποίο έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο. Η διάθεση ενός από τα πιο ισχυρά υπερπολυτελή σεντάν του κόσμου ξεκινά το φθινόπωρο με τις τιμές στην γερμανική αγορά να εκκινούν από 149.880€. Μαζί με τους φόρους (λέμε, τώρα…).

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!