NEA

Οι τετρακύλινδροι κερδίζουν έδαφος!

9ba4dece4084c4e1665c26fd206a7028x

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι τετρακύλινδροι κινητήρες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στην αγορά των ΗΠΑ…

Το 55,8% των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων για ιδιωτική χρήση που έγιναν στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2013 αντιστοιχεί σε μοντέλα με μικρούς αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, σύμφωνα με στοιχεία της J. D. Power και Associates. Ένα νούμερο το οποίο είναι πράγματι εντυπωσιακό σε μια χώρα που επί σειρά δεκαετιών κυριαρχούν οι V6 και V8 κινητήρες.

Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως το ότι το αγοραστικό κοινό δείχνει μια τάση για «downsizing» καθώς η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις για μοντέλα με κατανάλωση πάνω από 54,5 miles/gallon (6,95 lt/100 km) από το 2025. Σημαντικότερο, όμως, είναι το ότι περίπου 11 εταιρίες έχουν διείσδυση στην αγορά με μικρούς κινητήρες κατά 90% όπως και οι αυξημένες πωλήσεις των MINI, Smart, Fiat και Scion.

Η ίδια μελέτη δείχνει πως στις ΗΠΑ οι τετρακύλινδροι έχουν αυξηθεί κατά 13,1% από το 2008 έως το 2013 ενώ αντίθετα οι V6 έχουν μειωθεί κατά 7,8% για το ίδιο διάστημα. Οι πωλήσεις των V8 έχουν επίσης μειωθεί κατά 4,9% τα τελευταία 5 χρόνια. Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί, έστω και με αργούς ρυθμούς…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!