NEA

VW Passat TSI Eco Fuel, διπλή υπερτροφοδότηση με φυσικό αέριο!

volkswagen-passat-ecofuel-01

Η Kosmocar-Volkswagen, μετά την έκδοση eco up!, του μικρού μοντέλου, διευρύνει την διαθέσιμη γκάμα των αυτοκινήτων με καύσιμο φυσικού αερίου CNG.

Το φυσικό αέριο (CNG ή Compressed Natural Gas) ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, δεν νοθεύεται, ενώ θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα που εκλύει.

Έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει καθοριστικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ατμόσφαιρα των αστικών κέντρων. Έτσι, μετά το eco up!, η Kosmocar-Volkswagen διευρύνει την διαθέσιμη γκάμα των αυτοκινήτων με καύσιμο φυσικού αερίου CNG, λανσάροντας στην ελληνική αγορά το Passat TSI EcoFuel (150 PS) με κατανάλωση μόλις 4,17€ ανά 100 km!

Μέχρι τώρα, ένα από τα κύρια μειονεκτήματα των αυτοκινήτων CΝG ήταν η μειωμένη απόδοσή τους. Στο Passat TSI EcoFuel το ζήτημα αυτό επιλύεται με τον πρώτο παγκοσμίως κινητήρα φυσικού αερίου που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό + διπλή υπερτροφοδότηση (Compressor & Turbo), προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με άριστη οικονομία χρήσης, βάζοντας τελικά ένα τέλος σε αυτούς τους περιορισμούς.

Το Passat TSI EcoFuel επιταχύνει στα 100 km/h σε 9,8 sec, έχει μέγιστη ταχύτητα 214 km/h, ενώ καταναλώνει μόλις 4,3 kg CNG ανά 100 km. Το φυσικό αέριο πωλείται σε κιλά. Το ένα κιλό φυσικού αερίου περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια από ένα λίτρο οποιουδήποτε υγρού καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα, η ενεργειακή ισοδυναμία είναι:

  •  1 kg φυσικού αερίου = 1,5 lt βενζίνης = 1,3 lt πετρελαίου = 2 lt υγραέριο.

Σήμερα η τιμή ανά κιλό του CNG κυμαίνεται κάτω από 1€ (τρέχουσα τιμή 0,97€). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος καυσίμων για το Passat TSI EcoFuel ανέρχεται σε μόλις 4,17€/100 km αποτελώντας το οικονομικότερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, τόσο σε σύγκριση με τα Diesel όσο και με τα υβριδικά!

Διάταξη δεξαμενών καυσίμου – Λειτουργία συστήματος ECOFUEL

Der neue Volkswagen PassatΤο Passat TSI EcoFuel διαθέτει 3 υποδαπέδιες δεξαμενές φυσικού αερίου από ειδικής επεξεργασίας ατσάλι χαμηλού βάρους (μια εμπρός από τον πίσω άξονα και δύο πίσω) και μια δεξαμενή βενζίνης. Δεν υπάρχουν διακόπτες για χειροκίνητη μετάβαση από φυσικό αέριο σε βενζίνη ή το αντίστροφο, διότι το Passat TSI EcoFuel σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για λειτουργία με φυσικό αέριο. Η βενζίνη χρησιμοποιείται μόνο για την εκκίνηση του κινητήρα.

Όταν οι δεξαμενές φυσικού αερίου αδειάσουν, γίνεται αυτόματη μετάβαση της τροφοδοσίας στη βενζίνη. Στον πίνακα οργάνων έχουν ενσωματωθεί δύο ξεχωριστοί δείκτες μέτρησης για κάθε τύπο καυσίμου. Η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι επίσης εντυπωσιακή. Με 21 kg φυσικού αερίου καθώς και 31 lt βενζίνης, το Passat TSI EcoFuel μπορεί να διανύσει 980 km (με αποκλειστική τροφοδοσία φυσικού αερίου, 480 km).

Στρατηγική Συνεργασία Kosmocar-Volkswagenμε ΔΕΠΑ

Με κόστος καυσίμου 4,17€/100 km το Passat TSI Eco Fuel αποτελεί μια ιδανική επιλογή κάθε οδηγού που καλύπτει μικρές ή μεγάλες αποστάσεις. Για τον λόγο αυτό, η Kosmocar-Volkswagen είναι η μοναδική μέχρι στιγμής εταιρεία που έχει ξεκινήσει στρατηγική συνεργασία με την ΔΕΠΑ, στα πλαίσια ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελληνική Αγορά, και έχει ήδη παραδώσει 10 Passat TSI Eco Fuel σε οδηγούς ΤΑΧΙ της Αττικής.

Οι πρώτες εντυπώσεις των οδηγών ταξί μετά από χρήση περίπου 15.000 km είναι εξαιρετικά θετικές, αναφέροντας κατά μέσο όρο μείωση στο κόστος κατανάλωσης (€/km) που κυμαίνεται μεταξύ 50%-60% σε σχέση με τα προηγούμενα Diesel αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους.

Δίκτυο Διάθεσης Φυσικού Αερίου κίνησης

Σε ότι αφορά στις μελλοντικές κινήσεις της ΔΕΠΑ, τα άμεσα πλάνα της εταιρίας στοχεύουν στην επέκταση του δικτύου τροφοδότησης φυσικού αερίου σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, με το άνοιγμα 6-7 νέων πρατηρίων στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης εντός του 2013, και τα υπόλοιπα 6-7 μέσα στο 2014. Τα 2 πρώτα πρατήρια είναι ήδη διαθέσιμα στους καταναλωτές στο Ίλιον και την Ανθούσα Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εμπορική λειτουργία των πρατηρίων σε Θεσσαλονίκη και Κηφισιά.

Βασικός εξοπλισμός

To Passat TSI EcoFuel διατίθεται σε Limousine & Variant και ενδεικτικά περιλαμβάνει στον βασικό του εξοπλισμό μεταξύ άλλων:

  • 6 Αερόσακους, ESP με λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, EDL (Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), Fatigue detection (σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού), Ζάντες αλουμινίου 16″ με ελαστικά 215/55 R16, ορθοπεδικά καθίσματα εμπρός (οδηγού με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις), σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, Climatronic (διζωνικός αυτόματος κλιματισμός), ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6.5″ και ενσωματωμένο CD-Changer 6 δίσκων,  αισθητήρα βροχής και φωτεινότητας, κ.α.

Τιμές Λιανικής και ΤΑΧΙ

Passat EcoFuel1.4 TSI 150PS Limousine Variant
Λιανική τιμή 26.500€ 27.730€
Όφελος Απόσυρσης -960€ -960€
Λιανική τιμή με απόσυρση 25.540€ 26.770€
Passat EcoFuel TAXI Limousine
Λιανική τιμή 23.600€

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!