NEA

Chevrolet Clean Diesel χάρη στο τέλειο σίφουνα!

The all-new 2014 Chevrolet Cruze Clean Turbo Diesel

Η αμερικανική εταιρία εξηγεί με ένα απλό γράφημα πως καταφέρνει o δίλιτρος τούρμπο ντίζελ να είναι τόσο οικονομικός…

Για τους Ευρωπαίους η πετρελαιοκίνηση και οι παρελκυόμενες τεχνολογίες μπορεί να θεωρούνται δεδομένες αλλά όχι και για τους Αμερικανούς οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης στρέφονται σε μικρότερου κυβισμού κινητήρες καθώς και στο άγνωστο για αυτούς ντίζελ. Έτσι, λογικό είναι οι Αμερικάνοι ειδικοί της GM (καθώς της Opel τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα) να αναφέρονται σε εντυπωσιακές τεχνολογίες για την δίλιτρη ντίζελ έκδοση του Chevrolet Cruze και πως το σύστημα variable-swirl καταφέρνει να δημιουργήσει τον «τέλειο σίφουνα», όπως διατείνεται η εταιρία.

The all-new 2014 Chevrolet Cruze Clean Turbo DieselΟυσιαστικά, πρόκειται για ένα διπλό αυλό εισαγωγής σε κάθε κύλινδρο. Ένα κλαπέτο στον ένα από τους δύο αυλούς αλλάζει γωνία για να μεταβάλλει την παροχή του αέρα αλλάζοντας το μίγμα σε συνθήκες χαμηλού φορτίου χάρη στην μεταβλητή περιδίνηση του αέρα. Ποιο το όφελος; Καλύτερη ροπή με το λιγότερο καύσιμο, με λιγότερους ρύπους (90% λιγότερο NOx) αλλά και θόρυβο.

Μάλιστα, η Chevrolet US τονίζει πως με μέση τυποποιημένη κατανάλωση 5,1 lt/100 km το Cruze 2.0 Clean Diesel είναι το καθαρότερο και με την μεγαλύτερη αυτονομία (1.120 km) αυτοκίνητο στην αμερικανική αγορά αν εξαιρέσει κανείς τα υβριδικά. «Όλοι οι κινητήρες έχουν στροβιλισμό του αέρα εισαγωγής αλλά ο μεταβλητός κάνει τη διαφορά» λέει ο μηχανικός της εταιρίας Mike Siegrist.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!