ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Γερμανίας, πρώτη νίκη για τον Σόρντο!

5436456dffsfsd (3)

O Ντάνι Σόρντο σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά από 8 χρόνια συμμετοχής στον εν λόγω θεσμό!

Σε ένα απρόβλεπτο ράλι με συνεχείς εναλλαγές αλλά και ατυχίες και εγκαταλείψεις για τους περισσοτέρους οδηγούς, ο Σόρντο κατάφερε να επωφεληθεί πήρε στην τελευταία σούπερ ειδική διαδρομή την νίκη με τo Citroen DS3 WRC. Ο 30χρονος Ισπανός αποτελεί πλέον τον 72 νικητή στο WRC (με 34 podium και 106 εκκινήσεις) και άξιζε την νίκη μιας και ακολουθούσε με μικρή διαφορά τους πρωτοπόρους στην διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Ωστόσο, ήταν και τυχερός αφού ήταν 53 sec πίσω από τον Τιερί Νεβίλ όταν το Ford Fiesta WRC βγήκε εκτός δρόμου 3 km πριν τον τερματισμό!

Τελικά ο Νεβίλ τερμάτισε στην 2η θέση του γερμανικού ράλι ενώ στην 3η βρέθηκε το Citroen DS3 του Μίκο Χριβόνεν. O Σεμπαστιάν Οζιέ έσπασε την ανάρτηση του VW Polo WRC την 2η μέρα αλλά κατάφερε και κέρδισε την power stage μαζεύοντας τρεις βαθμούς. Εξαιρετική εμφάνιση για τον Κόύμπιτσα.

Την υπόλοιπη βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν με την σειρά οι Μάρτιν Πρόκοπ, Ρόμπερτ Κούμπιτσα, Έλφιν Έβανς, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, Χέιντεν Πάντον, Μαντς Όστμπεργκ και Εβγκένι Νόβικοφ. Εδώ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών με τον Οζιέ να διατηρεί προβάδισμα πρωταθλητή. Επόμενο ραντεβού στις 12-15 Σεπτεμβρίου με το ράλι Αυστραλίας.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!