NEA

Peugeot 308 R, στα χρώματα του πολέμου!

Peugeot-308_R_Concept_2013_Frankfurt (6)

Με κοκκινόμαυρη διχρωμία και διάφορες αναβαθμίσεις η γαλλική εταιρία προετοιμάζει το έδαφος για την ισχυρότερη έκδοση του 308.

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα δούμε το πρωτότυπο 308 R Concept που θα διαφέρει ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει αργότερα και ίσως να μην διαθέτει την διχρωμία του αμαξώματος.

Το σίγουρο πάντως είναι πως θα εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένη τετρακύλινδρο τούρμπο 1.600άρη που αποδίδει 270 PS το οποία και είδαμε για πρώτη φορά στο Peugeot RCZ R. H ροπή των 330 Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.900 έως τις 5.500 rpm και περνά μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων στους εμπρός τροχούς με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ) τύπου Torsen.

Το πρωτότυπο 308 R διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα, φαρδύτερες φούστες, αγριεμένους προφυλακτήρες και καπό, διπλές απολήξεις κ.λπ. ενώ σε σχέση με το συμβατικό 308 βρίσκεται 26 mm πιο κοντά στο έδαφος με το εμπρός μετατρόχιο να έχει αυξηθεί κατά 30  mm.

Οι 19άρες ζάντες φορούν ελαστικά 235/35 ενώ τα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους της Alcon διάστασης 380 mm εμπρός και 330 mm πίσω φροντίζουν για την αποτελεσματική επιβράδυνση του 308 R Concept.

Η Peugeot δεν αναφέρει τις επιδόσεις αλλά στέκεται ιδιαίτερα σε άλλα νούμερα όπως την ειδική ισχύ με 170 PS/lt, την μέση τυποποιημένη κατανάλωση με 6,3 lt/100 km και την εκπομπή CO2 με 145 g/km.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!