NEA

Με πρωτότυπο S-MAX η Ford στην Φρανκφούρτη!

Ford S-MAX Concept 2013 Frankfurt Motor Show (77)

Γεύση από την 2η γενιά του σπορτίφ πολυχρηστικού που θα ακολουθήσει από το νέο έτος μας δίνει το S-MAX Concept…

Από το 2006 μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια αλλά το S-MAX που εμφανίστηκε εκείνη την χρονιά έθεσε νέα δεδομένα για την Ford. Εισήγαγε μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία αλλά και νέα πρότυπα σπορτίφ ντιζάιν στην κατηγορία των MPV. Κάτι που όπως φαίνεται και από το πρωτότυπο που θα δούμε στην Φρανκφούρτη θα συνεχίσει να ισχύει με τη χαρακτηριστική μάσκα που παραπέμπει σε Aston Martin και που στην πράξη την έχουμε δει στο ριζικά ανανεωμένο Fiesta.

Στην περίπτωση του S-MAX Concept η μάσκα βρίσκεται ελαφρώς ψηλότερα για καλύτερη προστασία των πεζών με τους χαρακτηριστικούς LED προβολείς να εκτείνονται σχεδόν μέχρι την εμπρός κολόνα. Ταυτόχρονα το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που αποτελεί και οπτικά τη λογική συνέχεια του καπό, αλλά και η έντονη διαμόρφωση του πίσω μέρους κολακεύουν την πολη εμφάνιση και τονίζουν το σπορτιφ στοιχείο.

Εις τα ενδότερα υπάρχει 5-θέσια διάταξη με το μεσαίο κάθισμα να αναδιπλώνεται και να γίνεται τραπεζάκι και να δημιουργεί επιπλέον χώρο ενώ ενδεχομένως στο μοντέλο παραγωγής θα περάσει και η 3η σειρά καθισμάτων. Αισθητικά είναι έκδηλη η προσπάθεια της μεταστροφής προς μία πιο πολυτελή και απέριττη άποψη δίχως να επισκιάζεται ο τομέας της πρακτικότητας αλλά και της τεχνολογικής υπόστασης όπως η οθόνη DualViewDisplay στην κεντρική κονσόλα με διαφορετικές ενδείξεις για οδηγό και συνοδηγό.

Μάλιστα, στο S-MAX Concept η πλατφόρμα Ford Sync πάει ένα βήμα μακρύτερα με δυνατότητα διασύνδεσης με φωνητικές εντολές (διαδίκτυο, car-2-car κ.α.) ενώ το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί την φυσική κατάσταση του οδηγού ελέγχοντας τους καρδιακούς του παλμούς μέσω αισθητήρων που υπάρχουν στο κάθισμα! Από πλευράς μηχανικών μερών, κάτω από το καπό του πρωτότυπου S-MAX θα βρίσκεται ο νέος κινητήρας 1.5 Ecoboost με ισχύ 180 PS και 240 Nm ροπής.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!