NEA

Alfa Romeo, φρεσκάρισμα για την Giulietta!

Alfa Romeo Giulietta 2014 ΙΑΑ (1)

Με αισθητικές αλλαγές και αναβαθμίσεις, με πλουσιότερο εξοπλισμό και ένα νέο πετρελαιοκινητήρα η «νέα» Giulietta θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο…

Από τα μέσα του 2010 που παρουσιάστηκε, περισσότερες από 212.000 μονάδες του ιταλικού hatchback κυκλοφορούν παγκοσμίως. Έτσι, η ανανεωμένη εκδοχή της Giulietta θα κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση με διάφορες αναβαθμίσεις όπως περιγράφονται παρακάτω ενώ από πλευράς μηχανικών μερών η προσθήκη της νέας αξιόλογης έκδοσης 2.0 JTDM μάλλον περνά απαρατήρητη για τα ελληνικά δεδομένα ελέω του φόρου πολυτελείας.

H Fiat λέει για την ανανεωμένη Giulietta: «Το σύστημα Uconnect multimedia είναι διαθέσιμο με οθόνη αφής 5” ή 6.5” με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και φωνητικές εντολές για εύκολο έλεγχο των πολλαπλών λειτουργιών της. Το σύστημα Uconnect επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις multimedia πηγές (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone) οι οποίες μπορούν να συνδεθούν μέσω μιας θύρας USB ή της υποδοχής Aux-in. Το σύστημα επίσης ενσωματώνει αναβαθμισμένη λειτουργία Bluetooth με έξτρα λειτουργίες, όπως τη διαχείριση μιας κλήσης ή την ανάγνωση ενός SMS, καινοτόμο Audio Streaming system και web radio απευθείας από το smartphone.

Η διακριτικά επανασχεδιασμένη εμφάνιση της εμπρός «γρίλιας» και το χρωμιωμένο πλαίσιο στους φανούς ομίχλης ανανεώνουν το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Τα εμπρός φώτα όπως και τα πίσω έχουν φώτα ημέρας με τεχνολογία LED και λειτουργία day light για μέγιστη ενεργητική ασφάλεια ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η νέα όψη των εσωτερικών επιφανειών στις πόρτες καθώς και οι ολοκαίνουργιες προσθήκες στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό ενώ τα καθίσματα και το τιμόνι είναι νέα.

Η εξαιρετική αποδοτικότητα της Giulietta επιβεβαιώνεται από την κορυφαία αναλογία απόδοσης και κατανάλωσης, μια αξία που αυξήθηκε περαιτέρω από την τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT. Η καινοτόμα μετάδοση εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα, ευκολία οδήγησης και μια έντονη σπορτίφ αίσθηση. Η Giulietta MY 2014 με τον κινητήρα 1.4 TB MultiAir 170 HP με TCT επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις από την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο τόσο στο 0 – 100 km/h όσο και στην κατανάλωση και στις εκπομπές CO2.

Η Giulietta προσφέρει σε όλες τις εκδόσεις πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας, όπως έξι αερόσακους, ESP, ζώνες τριών σημείων με προεντατήρες, καθίσματα με σύστημα «αντιβύθισης» και διπλή εμπρός ζώνη παραμόρφωσης για μέγιστη προστασία στο θάλαμο επιβατών. Και φυσικά υπάρχουν πάντοτε το Alfa DNA με το ηλεκτρονικό διαφορικό Q2, όπως και το DST, το σύστημα που προτρέπει τον οδηγό να κάνει διορθωτικές κινήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω δονήσεων στο τιμόνι. Η Giulietta κέρδισε 5 αστέρια στο Euro NCAP από το ξεκίνημα της καριέρας της, πετυχαίνοντας 97% στην προστασία ενηλίκων, μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στην κατηγορία».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!