NEA

VW Golf Sportsvan, σα να λέμε Golf Plus!

volkswagen-golf-sportsvan-golf-plus (3)

Τελικά η πολυχρηστική εκδοχή του Golf θα είναι στην έκθεση της Φρανκφούρτης ως πρωτότυπο μοντέλο…

Βέβαια, αν δείτε προσεκτικά τις φωτογραφίες κάθε άλλο παρά concept μοιάζει το Golf Sportsvan μιας και η σχεδίασή του θα απέχει σε ελάχιστο βαθμό από το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε μέσα 2014.

Σε σχέση με το απερχόμενο Golf Plus, το Sportsvan δείχνει πιο δυναμικό με πιο premium προσέγγιση ενώ το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί στα 4340 mm (+134 mm από τα hatchback Golf). Το αυξημένο ύψος κατά 126 mm, το επιπλέον 80 mm σε πλάτος και το μεγαλύτερο κατά 48 mm μεταξόνιο εγγυούνται ένα ευρύχωρο MPV για τους επιβάτες και τις αποσκευές μιας και υπάρχουν 75 επιπλέον λίτρα (συνολικά 498).

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην πρακτικότητα. Τόσο με τις πολλές θέσεις και θήκες για μικροαντικείμενα στο εσωτερικό όσο και με τη δυνατότητα μετακίνησης κατά 180 mm (αντί 160 στο Golf Plus) και κατά μήκος του πίσω καθίσματος. Το ταμπλό συντρέχει με την άποψη των σύγχρονων Golf ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας θα είναι σημαντικά πλουσιότερος με πιο πολυτελείς δόσεις.

Έξι νέοι κινητήρες θα είναι στην διάθεση του Golf Sportsvan με στάνταρ stop-start σύστημα ενώ θα πληρούν και τις προδιαγραφές Euro6. Η γκάμα θα ξεκινά από τον 1.2 TSI με τους 85 PS και θα φτάνει έως τους 150 PS στην 2.0 TDI. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η έκδοση 1.6 TDI BlueMotion με 110 PS η οποία έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση μόλις 3,7 lt/100 km και εκπομπή 95 g CO2/km!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!